İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink Londra’da anıldı

HRANT Dink’in katledişinin 11.yıl dönümü için Londra’da anma etkinliği düzenlendi.

19 Ocak 2007 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Bir Gün Gazetesi yazarı Hrant Dink, katledişinin 11. yıllında Londra’da anıldı.

PEN İngiltere Merkezi, Article 19 ve Ermeni Enstitüsü işbirliğiyle 19 Ocak Cuma akşamı anma paneli düzenledi.

Londra’da Free Word Centre’de gerçekleşen etkinlikte, Article 19’dan Katie Morris, PEN’de Antonia Byatt ve Ermeni Enstitüsü’nden Nouritza Matossian konuşma yaptılar. Konuşmacılar günün anlam ve önemini vurgulayarak, Hrank Dink’in tabuları kırıp, Türkiye halklarının demokrasi içinde yaşaması için cesurca bir mücadele sergilediğini belirttiler.

Ardından Amerikalı gazeteci, yazar ve çevirmen Profesör Maureen Freely konuşma yaptı. Maureen Freely, Tuba Çandar’ın Hrant Dink hakkında yazdığı kitabın İngilizce çevirisini yaparken yaşadığı duyguları anlattı ve Dink ile ilgili şunları söyledi:

“Hrant Dink, tüm halkların birlikte yaşadığı bir Türkiye arzuluyordu, bu rüyayı sözlere koymaya cesaret etti ve bu sözleri kaleme alıp vurgulamıştı. Bu nedenden dolayı çok tehditler alıyordu, tehditlere rağmen o gazetesini yayınlamaya devam etti ve düşüncelerini korkusuzca savundu. Hayatının tehlikede olduğunu biliyordu ama İstanbul’dan ayrılmadı ve onu tanıyan ve seven herkes, onu başka yerde hayal edemiyordu zaten. Dink’in katledişi, Türkiye ve ülkedeki demokratik bir gelecek umudu olanlar için büyük bir kayıp olmuştu. Onu kaybettik ama o yine de aramızda, ne yaptığını değil de, gülüşünü kaybetmeden nasıl yaptığı çok önemliydi. Hrant Dink ölümsüzdür.”

Hrant Dink ile AGOS gazetesinde yapılan İngilizce altyazılı Ermeni’nce bir söyleşinin slayt gösterisi gösterildi ve ardından, Kürt müziği sanatçısı Suna Alan Kürtçe ve Ermeni’nce performans sergiledi.


http://www.londragazete.com/2018/01/22/hrant-dink-londrada-anildi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın