İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ortaköy Yahudi Yetimhanesi’nde ‘So Art’ Sanat Grubundan ‘El Orfelinato Sanat Sergisi’

IHA

100 yılı aşkın bir süre önce Ortaköy’de inşa edilip, önce Ermeni okulu, sonra Yahudi yetimhanesi olarak kullanılan ve sonunda terk edilen tarihi bir bina olan Ortaköy Yetimhanesi bu defa bir sergiye sahne oldu. ‘SO Art’ sanat grubunun son projesi olan ‘El Orfelinato Art Exhibition’, Ortaköy Yetimhanesinde sanatseverlerle buluştu.
‘SO Art’ sanat grubu ve Beşiktaş Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ‘El Orfelinato Art Exhibition’, Ortaköy Yetimhanesinde kapılarını sanatseverler için açtı.Balkan ve Çanakkale Savaşlarında ve diğer cephelerde şehit düşen birçok Yahudi babanın yetim veya öksüz kalan çocuklarına bir yuva kurmak amacıyla başlayan ve daha sonra giderek büyüyen girişim sonucu Ortaköy Palanga Sokak’ta Yahudi Yetimhanesi olarak kullanılan ve sonunda terk edilen tarihi binanın duvarlarında Öğretim Üyesi Emrah Günay’ın ‘Kapılar’, ‘Kapının Dışında Kalanlar’ fotoğraf sergisi ve ‘Haydarpaşa Yanıyor, İstanbul Seyrediyor’ fotoğraf ve gravür koleksiyonu sergilendi.

“Sorumluluklarımızı yerine getirmiyoruz”
Serginin açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldı. Açılış kurdelesini kesmeden önce sergi ve sanat ile ilgili düşüncelerini paylaşan Hazinedar, geçmişten kalan eserlere gerekli değerin gösterilmediğini söyledi. Öz eleştiride de bulunan Başkan Hazinedar, “Biliyor musunuz şu anda 100 yıl öncesinden elimizde belki toplasanız 50-60 nitelikli bina kalmış. Eleştiriyi kendimize yapmalıyız, biz kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Meseleyi emperyalistlere atarak çözemeyiz. Kendimiz de tarihimize, bizi biz yapan değerlerimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiyoruz” dedi.
Serginin açılış töreninde yetimhanede büyümüş olan Yuda Bülbül, yetimhanede çalışan Yakup Baru ve sergide emeği geçenlere plaket takdim edildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sanatseverler sergiyi gezdi.
Etkinlik içerisinde; Proje Direktörü Yönetmen Orhan Cesur’un çektiği “El Orfelinato” tematik kısa filmi etkinlik süresince yetimhanenin duvarlarında gösterimde olacak. Sergi 6-20 Eylül tarihleri arasında seyirciye açık olacak. Serginin gelirinin bir kısmı Kabataş Erkek Liseliler Derneği Süleyman Seba Burs Fonu’na bağışlanacak.

http://www.milliyet.com.tr/ortakoy-yahudi-yetimhanesi-nde-so-art-istanbul-yerelhaber-2261979/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın