İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’da Yine Ezan Yasağı Mı?

ANS Press’in verdiği bilgiye göre Bakü’deki bazı camilerde ezanın dışarıya verilmesine birkaç gündür izin verilmiyor. Teze Pir Camii’nde ezan düşük sesle okunurken, Ejderbey, Hacı Sultan Ali, Kerbelayi Abdullah camilerinde ise ezan dışarıya verilmedi.

Ancak şunu hatırlatalım ki, ezana resmi bir yasak getirilmiş değil. Konuyu araştıran Kafkas Müslümanları İdaresi ilgili kurumlarla görüşüyor. Haberi doğrulayan Kafkas Müslümanları İdaresi birinci yardımcısı, müftü Salman Musayev, konuyla ilgili araştırmanın yürütüldüğünü ve pazartesi günü detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi.

Dini Kurumlarla İlişkilerden Sorumlu Devlet Komitesi’nin Şube Müdürü Gündüz İsmailov ise ANS Press’e açıklamasında bu bilgiyi ne doğruladı, ne de tezkip etti. “Bende bu konuyla ilgili bir bilgi yoktur.” diye İsmailov, resmi açıklamanın pazartesi günü yapılacağını bildirdi.

Camilere resmi yollarla bir bilgi gelmemesine rağmen gayri resmi bir şekilde konuyla ilgili uyarıların yapıldığı bildiriliyor. Hatırlatalım ki, 2007 yılında ezanın dışarı verilmesi resmi bir şekilde yasaklanmış; ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in müdahalesiyle yasak kaldırılmıştı.

ANS Press’ten çeviri


Zeynebiye

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın