İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mutafyan: Ermeni soykırımı tasarısına karşıyız

TÜRKİYE Ermenileri Patriği 2’nci Mesrob Mutafyan, ABD Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısına karşı olduklarını söyledi.

Tatil için geldiği Antalya’nın Demre İlçesi’nde Noel Baba Kilisesi’ni ziyaret eden Mutafyan, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısına ilişkin soruları yanıtladı. Mesrob Mutafyan, “Türkiye’deki Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının bu konunun dışında tutulmasını hep talep ediyorum. Bu, Amerika’da, içi politik olarak yapılan ve sürekli gündeme getirilen bir yasa. Türkiye’deki Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının bununla bir ilgisi yoktur. Hepimiz bu yasa tasarısına karşıyız” diye konuştu.

Türkiye Ermenileri Patriği 2’nci Mesrob Mutafyan, “Yasa tasarısı ABD Temsilciler Meclisi’ne gelirse tavrınız ne olacak” sorusu üzerine, “Bu yasa Türkiye’de yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşamını etkileyeceği için endişeliyiz. Bu tasarıya karşıyız. Bu yasaya sürekli karşı olduk. Amerika’daki gerekli mercilere gerekeni yazacağız. Çıkmaması için gerekli çalışmayı yapacağız” yanıtını verdi. Mutafyan, şöyle devam etti:

“Bu sorunun çözümü olarak; insanların birbirini daha çok tanıması, Ermenistan ve Türkiye arasındaki karşılıklı ilişki ve ziyaretlerin artırılması gerekir. İnsanlar birbirini tanısın. Ermenistan tarafında bir önyargı var. Bu önyargının kaldırılması için karşılıklı ziyaretlerin önemine inanıyorum. Bu konu tarihçilere bırakılmalı. Başbakan Erdoğan’ın bu konuda bir önerisi var; ‘Ermeni, Türk ve yabancı tarihçiler konuyu incelesin’ dedi. Ne yazık ki, bu öneriye Ermenistan tarafında sıcak bakılmadı. Bu önemli bir teklifti. Ermenistan bunu kabul etmedi.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/mutafyan-ermeni-soykirimi-tasarisina-karsiyiz-7482782?fbclid=IwAR1cJssoP9jNM0SHyx_Xofrn1q4lsUyAKAKJruv_1JAPaNfHxy_HqO8JvgI

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın