İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Monik İpekel Gazete Gerçek’e konuştu! Türkoğlu Türküm 

Samsun’da düzenlenen Çocuklar Haklı Çalıştayına katılan ve Yahudi Baronesi olarak gündeme gelen Monik İpekel, Gazete Gerçek’e konuştu. İpekel, Yahudi Baronesi olduğu iddiasını redderek “Ben sapına kadar Türkoğlu Türküm” dedi.


Samsun’a gelişi ile gündem olan Monik İpek, düzenlenen Çocuklar Haklı çalıştayı, Yahudi Baronesi olduğu iddiası, kendisine neden anne denildiği ve Gazze konusunda Gazete Gerçek’e çok özel açıklamalarda bulundu.

MHP Milletvekili Prof.Dr. İlyas Topsakal ve Çocuklar Haklı Çalıştayına katılan protokol üyelerinin, konuşmalarına Gazze’de katledilen çocuklarla ilgili düşüncelerini söyleyerek başladıklarını ifade eden Monik İpekel, “Ben bir anneyim. Tabiki Gazze’de ki çocuklar için üzülüyorum. Bu çalıştayda onlarında hakları için mücadele edeceğimizi söyledik. Çalıştaya katılan bütün protokol üyeleri Gazze ile ilgili konuştu. İsrail’in Filistin’de yürüttüğü saldırıları tasvip etmiyorum. Bir televizyon programında bu konuda Netanyahu bir kasaptır o gitmeden asla barış olmaz demiştim. Çoçuklar ölmesin diyoruz. Ben sapına kadar Türk vatandaşıyım. Benim kızım asena, damadım müslümandır.” dedi.

BARONES DEĞİL TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM
Kendisine ‘Yahudu Baronesi’ denilmesinden rahatsız olduğunu bu ifadenin kendisini üzdüğünü kaydeden Monik İpekel, Türk miliyetçisi olduğunu kaydetti. Gazete Gereçk’e konuşan Monik İpekel, Türk toprağı ve bayrağının kendisi için önemli olduğunu ve Türk çocukları için yıllardır mücadele ettiğini ifade etti. NEDEN ANNE DİYORLAR?
Türkiye’de kendisine yaptığı yardım ve çalışmalardan dolayı ‘Anne’ denildiğini, Azerbaycan’da ise ‘Nine’ diye hitap edildiğini anlatan Monik İpekel, “Ben 74 yaşındayıl ve hala memleketim için koşturuyorum. Barones ifadesi o yüzden beni çok üzdü. Azerbaycan’da da mübadeleden kalan aileler var. Onlar savaşta en fazla zaiyat verenler. Ben orada o çocuklara bakıyorum. O yüzden bana burada Monik Anne, Azerbaycan’da ise Monik Nine diye o hitap ediyorlar.” diye konuştu.

ERMENİ SOYKIRIMI ÇALIŞMASINI YAPTIM
Monik İpekel, barones ifadesinin kendisine yakıştırılmasını asla kabul etmediğini de belirterek, Çocuklar Haklı Çalıştayı’nın Eylül ayında tekrar yapılacağını ve çocuklar için mücadele etmeye devam edeceğini dile getirerek şunları dile getirdi:
“Ne yazık ki Mustafa Sarıgül ile komşuluğum döneminde, Şişli Belediye Başkanı olduğu süreçte de hayır işleri yapardım. Bir gazete o zaman o lababı yazdı ama sonra özür dilediler. Barones ifadesi o yıllardan kaldı. MHP’ye yabancı değilim benim kızım bir asenadır. Benim eşim memleketine faydalı olmuş bir sanayicidir. Vergi borcumuz yok, kimseye borcumuz yok. Benim bir yanlışım olmuş olsa ben ne Emine hanımın ne MHP’nin yanına girebilirim. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Benim için önemli olan toprak, bayrak, vatandır. Memleketimi her zaman baş tacı olarak anlatan bir insanım. Ermeni soykırımı ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof.Dr. Seyit Erçelik ile seneler önce, Ermeni soykırımı ile ilgili çalışma yapmış birisiyim. O yüzden barones ifadesini kabul etmiyorum. Ben Türküm, Türk milliyetçisiyim”

Haydar ÖZTÜRK

https://www.gazetegercek.com.tr/monik-ipekel-gazete-gercek-e-konustu-turkoglu-turkum/138672/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın