İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Η επέτειος των 32 ετών από την εκλογή του Παναγιωτάτου στον Οικουμενικό Θρόνο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 32 έτη από την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Σουηδίας κ. Κλεόπας, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Ακριανός, Αραβισσού κ. Κασσιανός, Τράλλεων κ. Βενιαμίν και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, κληρικοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., ο Ελλογιμ. κ. Χρήστος Καραγιάννης, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, και Καθηγητές της ίδιας Σχολής, ο αυτάδελφος του Παναγιωτάτου Εντιμ. κ. Αντώνιος Αρχοντώνης με τη σύζυγό του, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Μέτρων και Αθύρων Δημητρίου, ο οποίος εκοιμήθη νωρίτερα την ίδια ημέρα, και αμέσως μετά χειροθέτησε στο οφφίκιο του Άρχοντος Ακτουαρίου της Μ.τ.Χ.Ε. τον Εντιμολ. κ. Jean Claude Kayuka, ιατρό, εκ του αραβοφώνου ρωμαίηκου ποιμνίου του Πατριαρχείου στην Πόλη. 

Ο Παναγιώτατος, σε σύντομη ομιλία του, με αφορμή την εφετινή επέτειο, παρακάλεσε τον Πανάγαθο Θεό να του δίδει δύναμη να συνεχίζει τη διακονία του και ευχήθηκε να επικρατήσει σύντομα η ειρήνη στην Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή.

Αμέσως μετά, στο επίσημο Πατριαρχικό Γραφείο, ο Παναγιώτατος δέχθηκε τις συγχαρητήριες ευχές της εν τη Πόλει σεβασμίας Ιεραρχίας.

_____________

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

https://ec-patr.org/η-επέτειος-των-32-ετών-από-την-εκλογή-του/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın