İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ι. Μητρόπολη Ισπανίας και Πορτογαλίας 

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφίχθη το μεσημέρι του Σαββάτου, 14 Οκτωβρίου 2023, στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, έδρα της Ι. Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας, για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Barajas τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε ο Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης κ. Βησσαρίων, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Θεοφύλακτο, και άλλους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, καθώς και ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Ισπανία κ. Ηλίας Φωτόπουλος, με στελέχη της Πρεσβείας.

Κατά την παραμονή του στην Ισπανία, ο Παναγιώτατος θα έχει επίσημη συνάντηση με την Α.Μ. τον Βασιλέα Φίλιππο Στ’, τον Σεβ. Καρδινάλιο Αρχιεπίσκοπο Μαδρίτης κ. Jose Cobo Cano και την Ισπανική ΡΚ Επισκοπική Συνέλευση, ενώ θα αναγορευτεί επίτιμος Διδάκτορας του Ποντιφικού Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα. Επίσης, θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τους Πρέσβεις της Τουρκίας και της Ελλάδος, καθώς επίσης και με τον Αποστολικό Νούντσιο του Βατικανού στην Ισπανία. 

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου κ. Ιερόθεος και Γαλλίας κ. Δημήτριος, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Kamianovych, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμ. κ. Χρυσοβαλάντης Τζαβίδης, εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου.

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın