İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής, σήμερα, 4 Ιουνίου 2023, στον Πατριαρχικό Ναό, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου και Ικονίου κ. Θεολήπτου. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία ανέγνωσε και τις ευχές της Γονυκλισίας. 

Παρέστησαν ο Σεβ. ΡΚαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βίλνιους κ. Gintaras Grušas, Πρόεδρος του Συμβουλίου των εν Ευρώπη Επισκοπικών Συνόδων της ΡΚαθολικής Εκκλησίας, ο Πανοσιολ. ΡΚ Κληρικός κ. Κύριλλος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Pannonhalmi της Ουγγαρίας, με συνεργάτες του, ο Εντιμ. Πρόξενος κ. Σταύρος Χριστοδουλίδης, εκ προσώπου της Γενικής Πρόξενου της Ελλάδος στην Πόλη, ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας κ. Roman Nedilskyi, με τον Πρόξενο Εντιμ. κ. Maksym Vdovychenko, ο Εξοχ. Πρέσβης ε.τ. κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., όμιλος αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. 

__________

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριάρχη

https://ec-patr.org/η-εορτή-της-πεντηκοστής-στο-οικουμενι-2/?fbclid=IwAR2nLz1PTAQ3mUirnwXn2XCQ-C4XD4CE7ScWYsBGtWWS8mIswIfer_pN3K8

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın