İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Παραχώρηση χρήσης του εν Αθήναις Ι.Ναού Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, η σύμβαση παραχώρησης χρήσης του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου μεταξύ της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε τιμητικώς στο Μέγαρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την παρουσία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Εντιμ. Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.

Εκ μέρους του φιλανθρωπικού σωματείου, στο οποίο ανήκει ο παραχωρούμενος Ι. Ναός Αγ. Νικολάου, με την επωνυμία “Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών – Γηροκομείο-Πτωχοκομείο”, τη σύμβαση υπέγραψε ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου Εντιμ. κ. Σπυρίδων Χαμακιώτης.

Από την πλευρά της Μήτρος Εκκλησίας, παρέστησαν και υπέγραψαν τη σύμβαση, εκ μέρους της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και ο Εντιμολ. κ. Πάρις Ασανάκης, Άρχων Δικαιοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. και Νομικός Σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην παραχώρηση του περικαλλούς αυτού Ι. Ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο συνέβαλαν καθοριστικά ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και ο Εντιμ. Δήμαρχος Αθηναίων. 

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Εντιμολ. Άρχων Ορφανοτρόφος κ. Γεράσιμος Φωκάς, Αντιπρόεδρος της Αδελφότητος Οφφικιαλίων της Μ.τ.Χ.Ε. “Παναγία η Παμμακάριστος”, ο Εντιμολ. Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, Ομότιμ. Καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.), καθώς και ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Δ. Πατέρας, εφοπλιστής, με δωρεά του οποίου πραγματοποιήθηκαν, κατά το πρόσφατο παρελθόν, εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του Ι. Ναού και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος αυτού χώρου.

https://ec-patr.org/παραχώρηση-χρήσης-του-εν-αθήναις-ι-ναο/?fbclid=IwAR0o6qUvF2BpfZ_7FG-ARGplTOJ4wkjCjkIaqrW0Ce_ZMYvsMunOtpH8PAU

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın