İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Η Ίμβρος του Πατριάρχη” στο Σχοινούδι | ΦΩΤΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χθες, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021, το απόγευμα, εγκαινίασε την Έκθεση Φωτογραφίας των Cevahir Bugu και Βάσως Ξεινού, με τίτλο «Η Ιμβρος του Πατριάρχη», στον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας και Αλληλεγγύης στο Σχοινούδι της Ίμβρου. 

Τον Πατριάρχη προσφώνησε καταλλήλως η κα Βάσω Ξενού, η οποία έχει ασχοληθεί επισταμένως με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου στη γενέτειρά Του εδώ και χρόνια. 

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα Εγκαίνια. 

Η Βάσω Ξεινού γεννήθηκε το 1958 στο Σχοινούδι της Ίμβρου. 

Εξαιτίας της απαγόρευσης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Ίμβρου, τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Τριάδας στην Κωνσταντινούπολη. Το 1971 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Εργάσθηκε σαν Κλινική Χημικός στον ιδιωτικό τομέα, υπεύθυνη μικροβιολογικού ιατρείου. Με το Ιμβριακό Ζήτημα ασχολείται από το 1975, όταν μαθήτρια λυκείου, συμμετείχε στην ίδρυση της Επιτροπής Νεολαίας Ίμβρου. Από τότε και μέχρι σήμερα, βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί το έργο του Συλλόγου Ιμβρίων είτε σαν απλό μέλος είτε σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του. Είναι μέλος της Εταιρίας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου, καθώς και των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ίμβρο. 

Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά. Στην Ίμβρο, από το 1981 μέχρι σήμερα, φωτογραφίζει τοπία, πρόσωπα και στιγμές. Με τις φωτογραφίες της σαν εργαλεία μνήμης και αφήγησης, ελπίζει να συμβάλει στη διάσωση ενός μικρού μέρους της ιστορίας της Ίμβρου.

https://fosfanariou.gr/index.php/2021/08/09/egkainia-ekthesis-foto-sto-sxoinoudi-imvrou/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın