İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Boğaziçi öğrencileri Odatv’ye konuştu… “Soykırım” mesajı için ne söylediler

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***
Talha Özmen

Boğaziçi öğrencilerinden oluşan Boğaziçi Dayanışması, 1915 olayları ile ilgili yaptığı paylaşımla tartışma yarattı. Öğrenciler ise Odatv’ye konuştu…

Boğaziçi öğrencilerinden oluşan Boğaziçi Dayanışması, 1915 olayları ile ilgili yaptığı paylaşımla tartışma yarattı…

Yapılan paylaşım, Boğaziçili öğrenciler ve Boğaziçi Direnişine destek verenler arasında tartışma konusu oldu.

Boğaziçi Dayanışması adlı hesaptan yapılan paylaşımda, Mayıs 1915’te İttihat ve Terraki önderlerine suikast iddiası ile yargılanıp idam edilen Hınçak Partisi Üyesi Madteos Sarkisyan’ın mahkemede yaptığı savunmadan alıntı yapılarak “1915 Ermeni Soykırımı’nın 106’ıncı yıl dönümünde Ermeni halkının acısını paylaşıyor, onurlu direnişlerini saygıyla selamlıyoruz” paylaşımı yapıldı.

İşte o paylaşım:

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLER ODATV’YE KONUŞTU

Tartışmalar devam ederken, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise Odatv’ye konuştu.

Yapılan paylaşımların bütün öğrencileri ve direnişi temsil etmediğini söyleyen öğrenciler, “Paylaşım yapılan hesap sanılanın aksine bütün Boğaziçi Direnişini temsil etmiyor. 2016’da kafeterya fiyatlarına çıkan tepki üzerine kurulmuş bir platformdur. Daha eski olmasından dolayı ulaşım kitlesi daha geniş olduğu için son olaylar bu hesaptan aktarıldı. Ancak bu tür bir fikir beyanı Boğaziçi Direnişini kapsamaz. Boun Dayanışma daha radikal fikirleri olan bir topluluktur” diyerek ortak fikirde olmadıklarını söyledi.

“ZARAR VERECEK”

Öğrenciler ayrıca 111 gündür sürdürdükleri direnişe zarar vereceğini düşündüğü paylaşım için “Bu bizim meşru taleplerimize zarar verecek bir açıklama. Biz de kendi içimizde direnişin sözcüsü gibi görülen bir hesap neden düşüncesizce bir paylaşım yaptı tartışmasını yapıyoruz” dedi.

AÇIKLAMA GELDİ

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tek resmi öğrenci oluşumu olan Boğaziçi Öğrenci Temsilciliği Kurulu da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Boğaziçi Dayanışması adlı hesabın yaptığı paylaşımın öğrenciler ve direniş ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirterek, “111 Gündür sürdürdüğümüz direnişimiz; ülkemizin ve ülkemiz gençlerinin hak ettiği akademik özerklik, özgürlük ve demokrasi değerlerini koruma mücadelesidir” açıklamasını yaptı.

“BAĞIMSIZDIR”

ÖTK Başkanı Hasan Demirkıran konuyla ilgili Odatv’ye bir açıklama yaptı.

Demirkıran, “Ortak paydada buluşmuş milyonların, farklı politik konulardaki bireysel görüşleri direnişimizle ilişkilendirilmemeli. Bahsi geçen paylaşım, Boğaziçi Direnişinden bağımsızdır. Direniş içindeki bir öğrenci topluluğunun kendi görüşleridir” İfadelerini kullandı.


OdaTv

Yorumlar kapatıldı.