İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünyadaki hiçbir ülke teröre karşı güvende değil – Ermenistan Kamu Radyosu

Dünyadaki hiçbir ülke teröre karşı güvende değil

Viyana olayı, terörle mücadelenin seçici olamayacağını kanıtladı.

Artsakh Başkanı, Viyana’daki terörist saldırıya atıfta bulundu ve bir aydan fazla bir süredir Artsakh’ın tüm uluslararası toplumun gözünde terörün hedefi haline geldiğini söyledi.

Dünyadaki hiçbir ülke teröre karşı güvende değil.

Artsakh Başkanı Arayik Harutyunyan, Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda Viyana’daki terör saldırıları nedeniyle taziyelerini dile getirdi.

“Avusturya’nın Viyana kentinde dün gece meydana gelen terörist saldırılar, uluslararası terörizmle mücadelenin seçici olamayacağını bir kez daha kanıtladı, çünkü çağımızın insanlığı için en büyük tehdittir”,- dedi Harutyunyan.

Artsakh’ın bir aydan fazla bir süredir, Azerbaycan ve Türkiye’nin Güney Kafkasya’yı yeni bir terörizm yatağı yapma özlemlerine ve girişimlerine karşı mücadele ederek, tüm uluslararası toplumun gözünde terörün hedefi haline geldiğini söyledi.

Dahası, Artsakh halkı teröre ve insanlığa karşı suçlara maruz kalıyor, büyük insani ve maddi kayıplara uğruyor.

Harutyunyan, sivilleri terörizmi, etnik köken veya din gerekçesiyle insanları hedef almaya yönelik her türlü girişimi şiddetle kınadığını kaydetti.

Harutyunyan’a göre, terörizm ve aşırılığın destekçileri, finansörleri ve failleri ile nefret gerekçesiyle şiddeti kışkırtanları haklı gösterecek her türlü eylem şiddetle kınanmalıdır.

“Artsakh Cumhuriyeti bu ilkelere bağlı kalmaya devam ediyor ve terörle mücadeleye katkıda bulunmaya hazır.” Dedi Harutyunyan.


Ermenistan Kamu Radyosu

Yorumlar kapatıldı.