İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hozat Yenidoğdu Köyü

Hozat Yenidoğdu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenidoğdu Köyü son dakika gelişmeleri, Yenidoğdu Köyü ne özgü yemekler, Hozat Yenidoğdu Köyü nün tarihi, Yenidoğdu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenidoğdu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenidoğdu Köyü, Tunceli ilinin Hozat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenidoğdu Köyü Resimleri ve Yenidoğdu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hozat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hozat Tunceli Arası Kaç Km? Hozat Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Hozat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Hozat Yenidoğdu Köyü Köyünde doğan biri var mı? Hozat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yenidoğdu, Tunceli ilinin Hozat ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı Kilise’dir. Koyun eski halkı Ermenidir ve bu isim o zamandan kalmıştır. Ermeni halk bu köyden 1938 Dersim Katliamında sürülmemiş öldürülmüştür ve köyün ismi devlet tarafından “Yenidoğdu” ismine çevrilmiştir. Köyde zazaca (Dersim zazacası) ve kurmanci konuşulmaktadır. Köyün çoğunluğu Alevi dir.Köyde, eski Alevi kültür ve gelenekleri yaşanmaktadır.Tunceli (Dersim) iline 58 km, Hozat ilçesine 14 km uzaklıktadır. Köy 3 küçük mezradan oluşmaktadır.Bunlar Kilise, Sorpiyan ve Poti’dir. Bu üç köy Yenidoğdu Köyünü oluşturlar ancak merkez Kilise’dir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyde ilköğretim okulu vardır ama kullanılacak durumda değildir. Köyün içme suyu şebekesi yoktur. Evlere sular verilmemiştir. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


https://www.koylerim.com/hozat-yenidogdu-koyu-310161h.htm

Yorumlar kapatıldı.