İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TURCIA / A trecut la cele veșnice Patriarhul Armean de Constantinopol, Arhiepiscopul Mesrob II Mutafyan

Pe 8 martie  a trecut la cele veșnice Patriarhul armean de  Constantinopol, Arhiepiscopul Mesrob II  Mutafyan, la vârsta de 62 de ani. El se afla internat, de mai mulți ani,  în spitalul  Surp Pîrgic din Istanbul. A  fost cel de-al 84-lea Patriarh al comunității apostolic  armene din Turcia și i-a succedat, în 1998,  lui  Karekin al II-lea Kazandjian.

Mutafyan, cunoscut oficial sub numele de Mesrob II, suferea de demență, începând cu anul  2008 și de atunci nu și-a mai putut exercita atribuțiile bisericești. Cu toate acestea, el a rămas în mod oficial Patriarh.

Arhiepiscopul Aram Atesyan a preluat  funcția de vicar patriarhal, deoarece Mesrob al II-lea a trebuit să se retragă din îndatoririle sale din cauza bolii. Un nou Patriarh nu a putut fi ales deoarece legile turcești interzic orice alegeri în timp ce un Patriarh este încă  în viață.

Deputatul Garo Paylan a transmis condoleanțe  în urma morții arhiepiscopului și  a scris pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: “Patriarhul Mesrob II Mutafyan ne-a părăsit. El va rămâne în amintirile noastre ca un lider spiritual de neuitat. Să se odihnească în pace. Condoleanțele mele. “

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, purtătorul de cuvânt al președinției turcești Ibrahim Kalin și fostul președinte al Adunării Naționale a Turciei, Binali Yıldırım, au transmis  condoleanțe.

Înmormântarea Arhiepiscopului Mesrob II Mutafyan, Patriarh armean de  Constantinopol, va avea loc pe 17 martie, a anunțat săptămânalul “Agos”.


http://www.araratonline.com/turcia-a-trecut-la-cele-vesnice-patriarhul-armean-de-constantinopol-arhiepiscopul-mesrob-ii-mutafyan/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın