İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÇOK DEĞERLİ BİR DOSTU, TÜRKİYE ERMENİLERİ 84. PATRİĞİ MESROP MUTAFYANI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİM.. IŞIKLARDA UYUSUN.

Ayşe Nur Yılmazer

Çok değerli dost, aydın, arkeolog, iyi bir TC vatandaşı, duyarlı insan sevgili Mesrop Mutafyan’ın Rumkale’de bana verdiği desteği hiç unutamam. 2000 yılında kendilerini Aziz Nerses’ten bahisle Gaziantep’e davet etmiştim.Çok önemli bir cazibe merkezi olan Rumkale’yi milenyumda duyurabilmem için güçlü bir desteğe ihtiyacım olduğunu anlatmıştım. Hiç tereddütsüz kabul ederek geldi, Kasaba köyü okuluna kitaplar armağan etti. Peşimizdeki MİT ordusunun kitaplara el koymak üzere hamle yapışını ve Patrik Hazretlerinin de gülümseyerek kitapların TC Milli Eğiitim Bakanlığınca dağıtılan ansiklopediler olduğu anlatması hiç gözümün önünden gitmez. Şaşkınlık içindeki sivil polislere ” Ben İstanbul’da doğmuş bir TC vatandaşıyım, zararlı yayın dağıtacağımı düşünmediniz umarım ” demesi çok hoştu .. Bölgeyi inanılmaz bir duyarlılıkla gezdi . Size birçok kişinin bilmediği bir şey söyleyeceğim : O yıla kadar Merzimen çayını köylüler ahşaplar bağlanmış araç tekerlekleriyle geçip Rumkale’ye çıkıyorlardı. Patrik Hazretleri Kasaba köyü muhtarlığı emrine bir tekne hediye edeceğini söyledi ve döner dönmez bölgenin ilk turizm amaçlı teknesini yolladı. Arşivimden o günlerdeki yazışmamızı buldum. Onu da eklemek isterim :

—– Original Message —– 
From: Ayse Nur 
To: patriarchate@post.com 
Sent: Friday, May 11, 2001 6:22 PM
Subject: Ynt: Gaziantep programınız

Sevgili Patrik Hazretleri,
Tekne az önce geldi.Kasaba köyü muhtarı şu anda teslim almakla meşgul ve inanılmaz mutlu…
Sizi 17 Mayısta bekliyoruz.Sizin için de uygunsa, sizi alanda 09.20 de karşılayıp, basın mensupları ile birlikte Rumkale’ye gidip, töreni yapmayı istiyoruz..Köy halkı sizi orada mütevazi olanaklarıyla ama yürek dolusu sevgileriyle ağırlamak istiyor. Bana bu program için teyit verebilirseniz çok mutlu olacağım.
Hürmetler sunarım.
Ayse Nur 
12.05.2001 Cmt 21:46
Sevgili Ayşe Hanım,

Teknenin vardığına sevindim. İnşallah tek parça gelmiştir. Garbis Bey beni arayıp, aküye ihtiyaç olduğunu söyledi. Lütfen onu da aldırıverin, ben öderim. Köylülerin sıkıntı çekmesini istemem.

Ayın 17’si iyi , aynı gün saat 19:00 uçağıyla dönerek köye gider, teslimi yapar, Aziz Nerses’e bir tırmanır, sonra da Anteb’e dönerim. Zaman yeterli gibi geliyor bana. Burada çok sıkışığım, akşam dönüp ertesi günkü toplantılara hazırlanmak istiyorum.

sevgi ve selamlar,

m

Işıklar yoldaşı olsun, huzurla uyusun 

Facebook

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın