İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hatay’da Gezilmesi Gereken 5 Tarihi Yer

Buket Elif Şefkat

Farklı medeniyetleri tarihi boyunca barındırmış olan Hatay, geçmişten günümüze ev sahipliği yapmış olduğu medeniyetlerin eserlerini sergiliyor. Sergilenen eserler yer yer müzelerde yer yer de yapılarda görülebiliyor. İşte Hatay’a gittiğinizde uğramadan dönmemeniz gereken 5 tarihi mekân!

  1. Beşikli Mağara

Hatay’da gezilecek yerlerden biri olan Beşikli Mağara aslında kayalara oyularak yapılmış mezar komplekslerinden biridir. Oyuntuların Seleukeia Pieria antik kentinin kalıntılarından oluşturup bilinmektedir. Beşikli Mağara, Hatay sınırları içerisinde Samandağ ilçesinin Çevlik köyünde yer almaktadır. Ortalama olarak 300 hektardan oluşan bölge yapılan çevre çalışmalarından sonra ziyaretlere açılmıştır. Bu sayede bir yandan tarih ile bütünleşirken bir yandan da yürüyüş parkurları ve yeşillendirme çalışmaları sayesinde çevrenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Beşikli mağara
  1. Arkeoloji Müzesi

Hatay’da 1932 yılında başlangıcı yapılan kazı çalışmaları neticesinde pek çok tarihi eser bulunmuştur. Medeniyetlerin şehri Hatay, eserlerin tamamını Arkeoloji Müzesi içerisinde sergilemektedir. Hatay tarihi açısından önemli mozaiklerin sergilendiği müze de mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Arkeoloji Müzesi
  1. Aziz Simon Manastırı

Aziz Simon Manastırı, Hatay’ın Samandağ ve Defne ilçelerinin arasında bulunan bir bölgede yer alıyor. Hatay tarihi yerlerinden biri olan manastır, tarihin yanı sıra doğa ile de iç içe bir gün geçirilmesini garantiliyor. Eski dinlere ait bilgilerin edinebileceği manastırda; vaftizhane ya da sarnıç gibi önemli kalıntılar halen anlaşılabilir şekilde ziyaretçilerini kabul ediyor.

Aziz Simon Manastırı
  1. Habib-i Neccar Camii

Habib-i Neccar Camii, Anadolu sınırları içerisinde kurulduğu bilinen ilk camii olarak bilinmektedir. Bu nedenden ötürü Hatay tarihi ve turistik yerleri kapsamında mutlaka görülmesi gerekmektedir. Üstelik hikâyeleri ile ziyaretçilerini etkileyen camii, farklı dönemlerde farklı dinlere de hizmet vermiş. Bu yüzden camii çevresinde Hristiyanlık ya da Pagan dinine özgü eserlere ya da hikâyelere rastlamak da mümkün.

Habib-i Neccar Camii
  1. Antakya Ortodoks Kilisesi

Hatay’da uğranması gereken yerler arasında diğer ismi Aziz Pavlus Ortodoks Kilisesi de olan Antakya Ortodoks Kilisesi de bulunmaktadır. Kilise, özellikle inşa edildiği zaman itibari ile döneminin en büyük ikinci kilisesi olması ile bilindiğinden halen ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Antakya Ortodoks Kilisesi

https://hasgazete.com/hatayda-gezilmesi-gereken-5-tarihi-yer-2357/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın