İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ünsal, Ermeni soykırımını anlattı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)

Eğitimci Gazeteci Yazar Serdar Ünsal, 125’nci Yıl Anadolu lisesinde, Ermenilerin yaptığı soykırımları anlatarak “Yüreğim İrevan’da Kaldı” romanını tanıttı.
Okul Kütüphanecilik kolu adına düzenlenen programla ilgili olarak bilgi veren Edebiyat öğretmeni  Nezahat Yavuz Parlar , “Kütüphanecilik kolu olarak yöresel yazarlarla farkındalık yaratmak amacıyla bu programı düzenledik. Amacımız öğrencilerimizin Iğdırlı yazarlarımızı tanıması ve tanışmasıdır. Serdar Ünsal hocamızın yazdığı bu romanda Ermeni meselesine değiniyor. Ermeni yalanlarını öğrencilerimiz iyi bilmelidir” dedi.
125. Yıl Anadolu Lisesi konferans salonunda öğrencilere seslenen Serdar Ünsal, “Türk Milleti tarih boyunca kimseye soykırım yapmamıştır. Ermeniler, ‘1.5 milyon insan öldü’ diyor hani nerde bu insanlar? Ermenilerin yaptığı katliamın toplu mezarı ise Türkiye’nin her yerinde var. Ermenilerin 1915-20 yıllarında yaptığı katliamın aynısını torunları 1992 yılında Hocalı’da yaptı. Ermeniler yalanlarla insanları uyutuyor. Ermeniler yalanlarla çocuklarını yetiştiriyor onların her biri Türk düşmanı olarak yetişiyor. Bizler ise çocuklarımıza insan sevgisi aşılıyoruz. Hiçbir zaman kin ve nefreti öğretmiyoruz. Geleceğimiz olan siz gençler bu gerçekleri görün ve bilin kendinizi çok iyi yetiştirin ki Ermeni diasporasının yalanlarına cevap verebilesiniz. Iğdır’da Ermeniler Oba, Gedikli, Hakmehmet, Küllük ve Koçkıran köylerinde katliam yapmışlardır. Azerbaycan’da Erivan’da katliam yapmışlardır. Bunları maalesef Avrupalılar görmüyorlar” diye konuştu.
Yüreğim İrevan’da Kaldı romanını öğrencilere tavsiye eden Serdar Ünval, Edebiyat öğretmeni Nezahat Yavuz Parlar’a ve okul müdürü Mehmet Şentürk‘e teşekkür etti. Ünsal, romanı okuyan öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.


http://www.hurriyet.com.tr/unsal-ermeni-soykirimini-anlatti-40762411

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın