İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selina Doğan: “Bir ülkenin türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür.”

BİR ÜLKENİN TÜRKÜLERİNİ YAPANLAR
YASALARINI YAPANLARDAN DAHA GÜÇLÜDÜR

Geçtiğimiz haftalarda bir grup sanatçı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, doğum günü dolayısıyla ziyaret ettiler. Bir doğum günü ziyaretinden öte bir “biat şöleni” şeklinde gerçekleşen bu organizasyonun ardından binlerce üyesi olan MESAM’a kayyım atandı.

Görevden alınan MESAM yöneticilerinin ve kayyım olarak atananların kimliklerine, sanatçı duruşlarına baktığımız zaman bu operasyonun neden yapıldığını anlayabiliyoruz.

AKP, demokratik yollarla yönetimini alamadığı kurumları bir operasyonla ele geçiriyor. El konulmayan bir kurum kaldı mı? Sırada hangisi var?
Ülkede her şey giderek tekleştiriliyor. Şimdi de türküleri, şarkıları tekleştirmek istiyorlar. Büyük bir senfoni orkestrasından tek bir ses çıkmasını istiyorlar. Herkes aynı notaları çalsın, tüm kameralar aynı açıdan çeksin, herkes aynı şeyleri yazsın istiyorlar.

“Sanat, sanat için mi toplum için mi” tartışması günümüz Türkiyesinde kapanmış “sanat, saray için mi değil mi” tartışması başlamıştır.

Fakat unutulmaması gereken bir söz var: “Bir ülkenin türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür.” Tarihte kazananlar da her zaman türküleri yapanlar olmuştur.


İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın