İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“İnkarın mimarları” soykırım filminin galası yapıldı

5 Mart’ta Yerevan’daki Moskova sinemasında “İnkarın mimarları” adlı belgesel filmin galası gerçekleşti. Etkinliğe Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve eşi Rita Sarkisyan da katıldı.

Belgesel, soykırımdan kurtulanların hikayelerine ve tarihçilerin araştırmalarına dayanmaktadır. Film, inkarcılığın, dünyanın çeşitli yerlerinde bugün ye alan etnik temizlik ve insanlığa karşı suçlarla bağını gösteren uzman tanıklıkları da içeriyor.

Prömerde filimi tanıtan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan şunları söyledi: “Bugün, film Amerika Birleşik Devletleri’nde ve diğer birçok ülkede büyük kabul görmüş. Film, 20. yüzyılın başlarındaki insanlığa karşı yapılan korkunç suçuna ,Ermeni Soykırımı’na, ve bu suçu inkar etme girişimlerine ithaf edilmiştir.

Holokost’tan sağ kurtulan Nobel ödüllü Ellie Wiesel’in dediği gibi inkar etmek ikinci kez öldürmek demektir. Ellie Wiesel soykırım suçuna karşı mucadele etmeye çağırmış. Filmin yapımcıları “Kimse unutmadı, hiçbir şey unutulmayacak” diye bu filmi hazırlayarak önemli bir iş yaptılar” dedi.

“İnkarın mimarları” (Architects of Denial) başlıklı belgeselin fragmanı yayınlanmıştı. Filmde bilirkişiler inkarcılığın ve onun sonuçları değerlendiriyor, tarihçiler fikirlerini paylaşıyor, soykırımdan kurtulanlar hikayelerini anlatıyor.

Belgeselin fragmanında Hollywood yıldız oyuncu, Hitler’in “Bugün Ermenileri kim hatırlıyor?”  sözlerine George Clooney’nin “Tüm dünya hatırlıyor” diye cevap verdiği parça yer almış.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/03/06/İnkarın-mimarları/124775

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın