İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarihin doğru tarafı: Amerikalı Ermeniler Azerbaycan elçiliği önünde protesto gösterisi gerçekleştirdiler

Sumgait katliamlarının 30. Yıldönümü vesilesiyle Washington Ermeni toplumu, Azerbaycan’ın ABD Büyükelçiliği önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdiler, masum yurttaşların öldürüldüğü gerçeğinin tanınması ve buna son verilmesi çağrısında buşlundular.

Amerika’nın Sesinin (VoA) verdiği habere göre, Washington Ermeni Davası (ANCA) Ofisi Bşk. Aram Hamparian şahsında göstericiler taleplerini sadece Azerbaycan’a değil Birleşik Devletlere de yönelterek: ʺAmerikan Hükümetine doğru tarafta durması gerektiğini söylüyoruzʺ dediler.

Bakü resmi çevreleri Sumgait katliamlarında sorumluluğunu reddederek, Sovyetler Birliği gününde işlenmiş olduğundan Sovyet asayiş yetkililerinin sorumlu olduğunu iddia etmekte, üstüne üstlük Ermenileri, Hocalı’da sivil Azerbaycanlıları katletme ithamında bulunmaktalar.

Göstericiler bu yaklaşımları reddederek, Sumgait sonrasında Azerbaycan’ın yaklaşımlarının değişmediğini ifade ettiler ve Macaristan’da uyurken katledilen Ermeni subay Gurgen Markaryan’dan, Nisan 2016’daki agresya esnasında başı kesilere katledilen Kerem Sloyan’a kadar birçok ismi andılar.

Hamparian ʺSumgait 30 yıl önce oldu, ancak eğer Aliyev ve ordusu fırsatını bulsalar, tekrar Ermenilere karşı benzeri cinayetler gerçekleştirirlerʺ dedi.


https://news.am/tur/news/438676.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın