İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akit TV’de skandal ifadeler: Sivil öldürecek olsak Cihangir’den, Nişantaşı’ndan, Etiler’den, Meclis’ten başlarız

Akit TV’de sabah yayınlanan “Gün Başlıyor” programında, programın sunucusu Ahmet Keser skandal ifadeler kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de sivilleri öldürdüğü iddialarına sinirlenen Keser, canlı yayında “Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız” ifadelerini kullandı.

Ahmet Keser, iki yıl önce de Adana Aladağ’da 11’i çocuk 1’i eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasına ilişkin “O çocukları senin sarıldığın Cumhuriyet yaktı, Nişantaşı’nda Cihangir’de oturan Beyaz Türkler yaktı” demesiyle gündeme gelmişti.

CHP’Lİ YARKADAŞ, RTÜK’E ŞİKÂYET ETTİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Akit TV sunucusu Ahmet Keser’in, canlı yayında sarf ettiği skandal “Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız” sözlerini Radyo Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikâyet etti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ı göreve davet etti.

 

CHP’li ERDEM SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Akit TV’de yayımlanan ‘Gün Başlıyor’ isimli programda sunucu Ahmet Keser’in sarf ettiği “Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız” sözlerini yargıya taşıdı. Akit Televizyon ve Radyo AŞ ile Ahmet Keser hakkında suç duyurusunda bulunan Erdem, programdaki ifadelerle sözü geçen bölgelerde yaşayanlar ile TBMM üyelerinin tehdit edildiğini, ‘hain’ suçlamasıyla hakarette bulunulduğunu, iftira ve halkı kin ile nefrete sürükleme suçlarının işlendiğini kaydetti.

Tüm yurttaşları da konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmaya çağıran CHP milletvekili; hazır dilekçe örneği yayınlayarak “Özellikle Cihangir’de, Nişantaşı’nda, Etiler’de oturan yurttaşlarımız bu form dilekçeleri doldurarak en yakın savcılıklara başvurmalıdır. Akit kustuğu bu kin ve nefretin hesabını vermelidir” ifadelerini kullandı.

Sunucu Keser ile kanal sorumlularının anılan suçları alenen işlediğinin altını çizen Erdem, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede “Şüpheliler bu ve buna benzer suç eylemlerini de ilk kez işlememekte, anılan suç eylemlerini sürekli olarak gerçekleştirmektedir” dedi.

Akit TV’de canlı yayınlanan programda kullanılan ifadeleri ‘alenen katliam çağrısı’ olarak nitelendiren Erdem, “Akit kime ne mesajı veriyorsa, bunun hesabını yargıya vermelidir” diye konuştu.

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın