İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Murat Bebiroğlu’na Bir Mektup

Sarkis Adam

Elbette, bir ölüm haberi almak insanı sarsar ve üzer, fakat bir yakınının, akrabanın, dostun, arkadaşın veya bir tanıdığının ölüm haberini almak, insanı daha da sarsar ve üzer, hatta içini yakar, kedere ve yasa boğar.

Değerli dostum Murat Bebiroğlu’nun ölüm haberini alınca sarsıldım, nutkum tutuldu, içim yandı, birden yıkıldım, yığıldım kaldım. Fani  dünyamızda, bedenin fiziksel ölümüne, uhrevi dünyada ise ruhun ebediyen yaşadığı  inancıyla kendimi toparlayabildim.

Rahmetli dostum Murat Bebiroğlu.

Sen, Ermeni toplumunun değerli evlatlarından biriydin, sessiz ve sedasız  cemaat yararına çok yararlı çalışmalar  yapar, değerli  hizmetler sunardın, sanal medyada HyeTert internet  gazetesinin ve HyeList internet  sayfasının baş editörü ve sorumlusu idin, sağduyulu ve dengeli görüşlere sahip mütevazi bir kişiliğe akıcı bir kaleme sahiptin. Yayınlanmış sayısız makaleler ve araştırma yazıların vardı, özellikle, Osmanlı ‘da Ermeniler ve Lozan Antlaşması konusunda uzmanlaşmış ve bu konularda 2003  yılında ”Tanzimat’tan  İkinci Meşrutiyet’e Ermeni Nizamnamesi” ve 2009 yılında  ”Osmanlı Devlet’inde Gayrimüslim Nizamnameleri” adlı iki kitap yayımlamıştın.  

17 Şubat 2018 günü, dönüşü olmayan bir yola çıkışının senesinde, kederli ve yaslı eşin, çocukların, torunların, arkadaşların ve seni sevenler mezarının başında toplanarak senin ruhunun nurlarla aydınlanması, huzurun, rahmetin ve varsa günahlarının affı için Tanrı’ya dua edecekler ve anılarını en derin saygıyla anacaklar.

Seni seven dostlarından bazıları, bu anma gününde hazır bulunmayı istemelerine rağmen elde olmayan çeşitli nedenlerle mezarının başında olamayacaklar ve anma törenlerine katılamayacaklar: Bu dostlarından biri de benim: Ben, senin anma gününde, mezarının başında olmasa da bir kilisede senin ruhuna dua ederek bir mum yakıp seni derin bir saygıyla anacağım.

Senin, bu acı kaybın, bizim basınımızda, kültür ve sosyal hayatımızda yeri doldurulamayacak boşluk yarattı, neslimiz ve toplumumuz değerli bir temsilcisini kaybetti .

Senelerdir, kültür, cemiyet, basın hayatımıza yararlı ve fedakarane hizmetlerde ve katkılarda bulundun, bunlar asla yadsınamaz, toplumuzun yoksullarına, fakir fukarasına kol kanat germeye çalıştın, bu amaçla yola çıkmış ”Ser” hayırsever derneğinin kurucularından bir oldun, bu dernek adına, toplumumuzun yoksullarını ”Bayram Hediye Paketi” dağıtarak onları sevindirdin ve bayramlarını kutladın, öğrencilere burs verdin: Tüm bu hizmetlerin ve toplum yararına olan çalışmaların asla unutulmayacak ve minnetle ve şükranla anılacaktır.

Tertemiz kalbin, önce ailen, yakınların ve toplumumuz için attı, yapıcı, dengeli ve barışsever kaleminin hayatının son anına kadar, ait olduğun toplumun huzuru, refahı ve gelişmesi için yazdı.

Kelimelerin, kederli ve yaslı aile fertlerini acılarını ve kederlerini hafifletmek ve yaralarını sarmak için çok hafif kalacağını biliyorum, ancak ben onlara metanet ve dayanma gücü diliyorum.

Rahat uyu değerli dostum Murat Bebiroğlu, aile fertlerin, yakınların, dostların, arkadaşların ve seni sevenler, HyeTert yöneticileri, senin toplumuza bıraktığın değerli çalışmalarının ve miras bıraktığın değerli hizmetlerinin gururu ile anılarını anmaya devam ederek teselli bulacaklardır.

Nurlar içinde uyu, toprağın hafif olsun

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın