İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YANYANA belgeselinin ilk gösterimi gerçekleşti

Rum Cemaat Vakıfları Destekleme Derneğinin Boyacıköy Surp Yertis Mangans Ermeni Kilisesi Vakfının desteği ile yürüttüğü ‘Geçmişte oluşan mesafeleri aşmak, birlikte ortak bir gelecek inşa etmek’ başlıklı AB projesi YANYANA’nın belgesel lansmanı 20 Şubat akşamı gerçekleşti.

 

Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşen gecede yönetmenliğini Enis Rıza ve Mesut Tufan’ın yaptığı projenin uzun metrajlı belgesel filmi ‘Yanyana’ ilk kez gösterildi.

Etkinliğin sunuculuğunu proje ekibinden Dani Baran ve Evridiki Pingo üstlendi. Yanyana etkinliklerinin kısa sunumun ardından Proje Sorumlumuz Laki Vingas ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Eva Şarlak birer konuşma yaptı.

Yanyana filmi ‘Sofra’ metaforu çevresinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşamını sürdüren azınlıkların geçmişiyle güncel hayatı arasındaki köprüye odaklandı. Film gösteriminin ardından çok etkilendiğini ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yanyana’nın yanına bir de can cana koyalım” dedi.

Ekümenik Patrik Barthalomeos da kameralara yaptığı açıklamada proje ekibinin çok cesurca davrandığını ve takdire değer bulduğunu belirtti. Lansmanın ardından verilen kokteylde katılımcılar filmin Türkiye’nin her yerinde gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Geceye Ekümenik Patrik Barthalomeos, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AB Delegasyonu yetkilisi ve konsoloslar da katıldı. Projenin danışma kurulu, filmde yer alan azınlık mensupları, gazeteciler, öğretim görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de gösterime katıldı.


http://www.salom.com.tr/haber-105982-yanyana_belgeselinin_ilk_gosterimi_gerceklesti.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın