İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan: Hollanda Parlamentosu evrensel değerlere sadakatini bir kez daha teyid etti

Hollanda Parlamentosu evrensel değerlere sadakatini bir kez daha teyid etti. Beyan Hollanda Temsilciler Meclisi tarafından Ermeni Soykırımının tanınmasını teyidine ilişkin tasarısının kabulünü yorumlayan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan’dan geldi.

Nalbandyan şunları kaydetti:

ʺDost Hollanda Parlamentosunda bugün gerçekleşen oylama ve bunun sonucunda kabul edilen kararları yüksek takdir ediyoruz; bunlar koşulsuz şekilde daha 2004 yılında tanınan Ermeni Soykırımını bir kez daha teyid etmektedir.

ʺHollanda Parlamentosu evrensel değerlere, soykırımlar ve insanlığa karşı suçların önlenmesi yüce işine sadakatini bir kez daha teyid etti. Joel Voordewind’in hazırladığı belgeler parlamento çoğunluğunun desteğini kazandı.

Dışişleri bakanlığını vekaleten yürüten Sigrid Kaag aynı zamanda Hollanda Hükümetinin Parlamento örneğini takip etmeyeceğini belirtti. Onun ifadesiyle Hükümet ‘itidal göstermeye devam’ edecek.ʺ

Parlamenterler aynı zamanda bir Hükümet üyesinin 24 Nisan’da Erivan’da yapılacak anma etkinliklerinde hazır bulunmasını da kararlaştırdılar.


https://news.am/tur/news/437825.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın