İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da Daron Mouradian Sergisi Açılacak

Galeri KHAS’ta 14 Mart’ta izlenime sunulacak sergide, sanatçının çeşitli dönemlerde yaptığı resimler görülebilecek

İSTANBUL (AA) – Daron Mouradian’ın Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Açıkça Gizli Oyun”, 14 Mart’ta ziyarete açılacak.

Kadir Has Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Galeri KHAS’ta izlenime sunulacak serginin küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman üstlendi.

Sanatçının çeşitli dönemlerde yaptığı resimleri bir araya getiren sergi, 1 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kahraman, Mouradian’ın sanatın diğer yüzünü izleyiciye gösterdiğini aktararak, sanatın oyunla, büyüyle, gizemle, eğlenceyle, zevkle ilgili bir yanı olduğunun bilindiğini ancak daima unutulduğunu belirtti.

Mouradian bütün bunları yeniden anımsattığına işaret eden Kahraman, “Bildiğimiz, tanıdığımız, yakınımızda olan, bazen gördüğümüz, dokunduğumuz bütün nesneleri, canlıları başka bir aleme taşıyor. Onların başka bir dünyanın parçası haline getiriyor. Bizi de o dünyaya itiyor. Bu şaşırtıcı, etkileyici, bazen ürpertici, çoğu zaman ürkütücü ama daima bizde bir oyun duygusu uyandıran bu dünya gülmecenin, ince alayın, takılmanın, matrak geçmenin kıyısına götürüyor izleyenleri. Orada onları sürprizler, coşkular, sevinçler bekliyor. Daron Mouradian, Breugel’lerden, Boschlar’dan aldığı eli 21’inci yüzyılın katı, sert, bazen anlamını yitirmiş dünyasında yeniden bize uzatarak, bize kendimizi anımsatıyor.” ifadelerini kullandı.


http://www.milliyet.com.tr/istanbul-da-daron-mouradian-sergisi–yerelhaber-2613821/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın