İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Millet Meclisi ve İsrail Parlamentosu Knesset arasında işbirliğinin geliştirilmesi görüşüldü

Ermenistan Millet Meclisi Gn. Sekreteri Ara Sağatelyan, İsrail Parlamentosu Knesset’te devam eden Uluslararası Parlamento Gn. Direktörleri ve Gn. Sekreterleri Forumu çerçevesinde Knesset Gn. Direktörü Albert Sacharowic’le buluşma gerçekleştirdi.

Meclis Halkla İlişkiler Bl.’nden NEWS.am’e verilen bilgiye göre buluşmada aralarında Araştırma ve Enformasyon Merkezi, Knesset Basın sözcüsü de olmak üzere Knesset’in farklı biri sorumluları da hazır bulundular.

Taraflar buluşmada iki ülke yasama organları Gn. Sekreterlikleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve deneyim paylaşımına ilişkin konuları değerlendirdiler.

Albert Sacharovich deneyim paylaşımına ilişkin işbirliğinde bulunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Hatırlatalım: İsrail parlamentosu Knesset’te 20-22 Şubat’ta yapılmakta olan ve 25 ülkeden temsilcilerin katıldığı Uluslararası Parlamento Personel Gn. Direktörleri ve Gn. Sekreterleri Forumunda Ermenistan’ı Ermenistan Millet Meclisi Gn. Sekreteri Ara Sağatelyan temsil etmekte.

Forumda özellikle Knesset örneğinde toplum için parlamentoların erişilebilirliliği, yasama çalışmalarında şeffaflık ve açıklık, yürütme organına yönelik parlamenter denetim temaları mercek altına alınmakta.


 

https://news.am/tur/news/437544.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın