İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sago Arean: Patrik seçiminin tek engeli Ankara değil

Ermeni gazeteci, ‘Arevelk’ haber sitesinin yayın yönetmeni Sago Arean İstanbul Ermeni Patrikhanesin’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

İstanbul Ermeni toplumu içinde Patrik seçimi konusunda farklı görüşler olduğunu söyleyen Arean “Beni asıl endişe eden şer odur ki içimizde Ermenistan­Türkiye yeni “savaşının” Kumkapı’da (Patrikhanede) yaşandığını isteyen soydaşlarımızın olmasıdır. Bu çok zararlı bir yaklaşımdır hem de patriklik seçimlerinin dondurulmuş olduğu takdirde” diye konuştu.

Arean’a göre 20 Şubat’ta Ana That Kutsaç Eçmiadzin’de düzenlenecek ruhani meclisinde İstanbul Patrikhanesinde yaşananlar konusunda görüşünü ortaya koymalı.

“Katolikos Hazretlerinin bu konuda ne diyeceğini bilemem, ancak onun konuşması bazı insalar için görüşlerini gözden geçirme yönlendirici olacak. Konunun mevcut halde kalmasını destekleyen yoksa Türkiye makamlarına karşısına alan bazı eylemler de olabilir” diye konuştu.

Partik Seçimi konusunda tek engelin Ankara’nın olmadığını söyleyen Arean “Seçim sürecinin ilerlenmesine engellemek çalıçan İstanbul Ermenileri var. İstanbulda Ermeniler arasında farklı grupların farklı çıkarları var, o yüzden bu seçimlerde birleşmiş bir tutum sergilenmiyor. Gelindiği bu durum için herkesin suçu da var” ifadelerini kullandı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/02/14/Arean-Patrik-seçim-Ankara-Sago/123512

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın