İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AVİM’de, Türk-Ermeni ihtilafına dair dikkat çekici konferans

Önemli düşünce kuruluşlarından Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM), 21 Şubat tarihinde, “Türkiye – Ermenistan İkincil Diplomasi Çalışmaları ve Sonuçlarına Bir Bakış” başlıklı konferansa ev sahipliği yapacak.

ANKARA (QHA) –

Önemli düşünce kuruluşlarından Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM), 21 Şubat tarihinde, “Türkiye – Ermenistan İkincil Diplomasi Çalışmaları ve Sonuçlarına Bir Bakış” başlıklı konferansa ev sahipliği yapacak.

AVİM Kıdemli Analisti Aslan Yavuz Şir’in konuşmacı olarak yer alacağı konferansta, barış inşa süreçlerinin önemli bir ayağını oluşturan ikincil diplomasi girişimlerinin Türk – Ermeni ihtilafının çözümüne ne derece katkı sağlayabildiği konusu masaya yatırılacak.

Çalışmalarında Kafkasya’daki etno – teritoryal çatışmalar, Dağlık Karabağ sorunu ve Türk – Ermeni ilişkileri üzerinde yoğunlaşan Aslan Yavuz Şir konuşmasında, ikincil diplomasinin kendi içinde bir amaca dönüşmesi, bunun nedenleri ve Türk – Ermeni ihtilafı açısından önemine dair tespitlerini, Ermenistan – Türkiye Normalleşme Sürecine Destek Programını (ETNS) ve diğer benzer programları irdeleyerek dinleyicilerle paylaşacak.

21 Şubat 2018 Çarşamba günü AVİM Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan etkinlik, saat 14.00’da başlayacak.


http://qha.com.ua/tr/toplum/avim-de-turkermeni-ihtilafina-dair-dikkat-cekici-konferans/166243/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın