İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tecrübeli Türk diplomat, ABD’deki Ermeni propagandasını ele aldı

Türkiye’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM), özel önem atfettiği Türk-Ermeni ilişkileri ile Ermeni meselesine dair önemli bir eserin daha yayınlanmasına katkı sağladı.

ANKARA (QHA) –

Türkiye’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM), özel önem atfettiği Türk-Ermeni ilişkileri ile Ermeni meselesine dair önemli bir eserin daha yayınlanmasına katkı sağladı.

Daha önce Arnavutluk, Çin ve Avustralya gibi önemli ülkelerde büyükelçi olarak Türkiye’yi temsil eden tecrübeli diplomat Bilal N. Şimşir’in, “Ermeni Propagandasının Amerika Boyutu Üzerine” başlıklı kitabı AVİM tarafından yayınlandı. Söz konusu çalışma, Ermeni meselesinin, ABD’deki çeşitli aktörler tarafından 19’uncu yüzyıldan itibaren nasıl kurgulanmaya başlandığı ve uygulanmaya geçirildiğini göstermesi açısından önem arz ediyor.

Sorunun tarihsel köklerine odaklanan çalışma, günümüzde ABD ve diğer ülkelerde yaşanan gelişmelerin anlaşılması açısından faydalı bir kaynak olarak ön plana çıkıyor.

QHA


http://qha.com.ua/tr/toplum/tecrubeli-turk-diplomat-abd-deki-ermeni-propagandasini-ele-aldi/165971/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın