İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aliyev’den ‘Erivan tarihi toprağımızdır’ açıklaması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerilerin tarihi toprağı olan Erivan’a dönüşün siyasi ve stratejik bir hedef olduğunu belirtti.
Azerbaycan’da 11 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterilen Aliyev, genel başkanı olduğu Yeni Azerbaycan Partisi’nin (YAP) kongresinde yaptığı konuşmada, Revan Hanlığı’nın, Zengezur ve Sevan (Gökçe) bölgelerinin Azeri halkının ‘tarihi toprağı’ olduğunu ve bunu hem ülkedeki genç neslin, hem de uluslararası toplumun bilmesi gerektiğini kaydetti.

Aliyev, “Biz, Azerbaycanlılar o tarihi topraklara geri dönmeliyiz. Bu bizim siyasi ve stratejik hedefimiz ve bu hedefe kademeli olarak yaklaşmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘BMGK KARARLARI ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜLMELİ’

Uluslararası toplumun Azerbaycan’ı Dağlık Karabağ konusunda desteklediğine dikkat çeken Aliyev, Karabağ sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kararları çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Öte yandan Ermeni yönetimi, Aliyev’in bu açıklamalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dağlık Karabağ hukuken Azerbaycan sınırları içinde yer alıyor. Bölgenin kontrolüyse fiili olarak Ermeni ayrılıkçılarda bulunuyor.


https://tr.sputniknews.com/dunya/201802091032188812-aliyevden-erivan-tarihi-topragimizdir-aciklamasi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın