İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye Parlamentosu Ermeni milletvekili, Soçi Zirvesi’nde oluşturulan Anayasa Komisyonu’na üye oldu

Suriye Parlamentosu Ermeni Milletvekili Nora Arisian, Suriye meselesi ile ilgili Soçi’de yapılan Ulusal Diyalog Kongresi’ni önemli bir adım olarak değerlendirdi. Kongreye Ermenistan-Suriye Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı olarak katılan Arisian, “Kanaatimce Soçi Zirvesi, Suriye’de teröre karşı başarıların kaydedildiği bir dönemde gerçekleştiğinden dolayı çok önemlidir. Soçi Zirvesi, Suriye’de siyasi sürecin, dışarıdan müdahale olmadan Suriye hükümetince başlatılıp devam etiğini kanıtladı” yorumunu yaptı.

Zirve sonucunda oluşturulan “Anayasa Komisyonu” üyesi olduğunu bildiren Ermeni milletvekili, “Zirevenin ardından yapılan açıklama, Suriye’lilerin, genelde ulusal ilkelerine, Suriye hükümetine ve toprak bütünlüğüne bağlı oduğunu gösterdi” açıklamasını yaptı.

Suriye konulu sözkonusu zirve, Ocak sonunda Soçi’de gerçekleşti. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından zirveye 1000’den fazla Suriye’li yetkilii BM temsilcileri, bölgesel ve uluslararası birçok müteffikler davet edilmişti. Zirveye katılanlar, ülenin geleceğine etkileyecek olan özgür seçimlerden yana olduklarını ifade etti. Ulusal Diyalog Kongresi’nden sonra hazır bulunanların ortak iradesiyle 150 üyeden oluşan bir Anayasa Komisyonu’nun oluşturulmasına karar verildi.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/02/03/Suriye-So%C3%A7i-Anayasa-Komisyonu-Arisian/122661

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın