İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, Dünya Demokrasi Endeksinde önemli ilerleme kaydetti

İngiltere memrkezli araştırma birimi “Economist Intelligence Unit” (Ekonomist İstihbarat Birimi), iki yılda bir yaptığı “Dünya Demokrasi Endeksi 2017” araştırmasında Ermenistan, 167 ülke listesinde 111. sırada yer aldı.

Rapoda 4.11 puan verilen Ermenistan, hibrit rejime (demokrasi ve otoriter rejim karması bir yönetim sistemi) sahip ülkeler grubuna girdi. 2016 yılına dair yayınlanan raporda ise 120. Sırada bulunan Ermenistan, otoriter ülkeler grubunda yer almıştı.

Raporda, başkanlık sisteminden parlamenter sistemine geçilmesi yoluyle yapılan anayasa değişiklikleri sayesinde Ermenistan’ın pozisyonunun iyileştiğine ve otoriter ülkelerden hibrit rejimli ülkeler grubuna geçtiğine dikkat çekildi.

Komşu ülkelerden Azerbaycan (148. sıra) ile İran (150. sıra) otoriter, Gürcistan (79. sıra) ile Türkiye ise (100. sıra) hibrit rejime sahip ülkeler listesine girdi.

Tüm dünyada demokrasi seviyesine göre birinci sırada bulunan Norveç’i sıralamada İzlanda, İsveç, Yeni Zelanda ve Danimarka takip etti. Dünyanın en otoriter ülkeleri ise Kuzey Kore, Suriye, Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’dir.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/02/01/Ermenistan-Dünya-Demokrasi-Endeksi/122508

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın