İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kuirfest İstanbul’da başlıyor

İstanbul’da 7. Pembe Hayat KuirFest, 27-28 Ocak başlıyor. 7 yıldır sinema, video, edebiyat, tiyatro, müzik gibi pek çok ifade biçimiyle de LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çeken Pembe Hayat KuirFest bu yıl da seyircileriyle buluşuyor.

Bol film gösterimi, atölyeleri, söyleşileri, sergi ve partileriyle sevenlerine farklı bir festival sunmayı amaçlayan festival festival, dünyanın her köşesinden filmlerin yanı sıra, internet dizileri, atölyeler, söyleşi, panel ve partilerle dolu bir program sunuyor. Pembe Hayat KuirFest’in film gösterimleri ve söyleşileri bu yıl İstanbul’da Tütün Deposu ile Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde Tasarım Atölyesi Kadıköy ve İDEA Kadıköy’de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Festival, panel ve söyleşilerle hem LGBTİ+ mücadelesini hem de kuir sinemayı mercek altına alıyor. ‘Sansürün Sınırın Ötesinde: Türkiye ve Ermenistan’da LGBTİ Mücadelesi’ başlıklı panelde, Ermenistan ve Türkiye’de LGBTİ+ aktivizminin geçmişi ve bugünü konuşulacak. Panelin moderasyonunu yazar Karin Karakaşlı üstleniyor.

Etkinlik programı kapsamında ayrıca, toplumsal cinsiyet odaklı hafıza yürüyüşleriyle hem bu ilişkileri daha iyi anlamak hem de şehrin görünür olmayan hafızalarının izini sürmek üzere yola çıkan Cins Adımlar: Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri ekibi, sokakları KuirFest için arşınlayacak.

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın