İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan ve Ermenistan bakanları Karabağ’ı görüştü

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşiklatı’nın Minsk Grubu öncülüğünde Dağlık Karabağ sorununun çözüm süreci kapsamında bir araya geldiler.
BAKÜ (QHA) –
Dün 18 Ocak’ta Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşiklatı’nın Minsk Grubu öncülüğünde Dağlık Karabağ sorununu çözüm süreci kapsamında Polonya’nın Krakov kentinde bir araya geldi.

Timeturk’ün haberine göre görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapan Memmedyarov, önce Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu Eş Başkanları Rus İgor Popov, Fransız Stephane Visconti, ABD’li Andrew Schofer ve AGİT Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk ile görüştüğünü, sonra eş başkanlar ve Ermeni mevkidaşı Nalbandyan’la bir araya geldiğini, daha sonra da Nalbandyan’la baş başa görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov, “Görüşmeler yaklaşık 6 saat sürdü. Eş başkanlar sorunun çözümü için bazı yaratıcı önerilerde bulundu. Bu öneriler kapsamında müzakerelerin sürdürülmesi amacıyla eş başkanlar Şubat başında bölgeyi ziyaret edecek. Görüşmeler prensip olarak yapıcı geçti. Genel yaklaşım şöyledir ki çatışmanın çözümünde ilerleme kaydetmek ve bölgede barış ve istikrarı temin etmek için görüşmeler daha sık aralıkla sürdürülmeli, yapıcı ve mantıklı olmalıdır.” ifadelerinde bulundu.

1992 yılında kurulan ve 1994 yılında eşbaşkanlıklarını oluşturan AGİT Minsk Grubu’nun geçen 25 yıl içerisinde kaydettiği aşamanın düşük tansiyonlu ihlallerle dolu bir ateşkesten ibaret olması çalışmalara gölge düşürüyor. Karabağ işgali Birleşmiş Milletler dahil birçok uluslararası platformda kınanmış olsa Ermenistan işgali durmaksızın devam ediyor. Rusya’nın bu konuda Karabağ’ı ikiye bölüp paylaştırma önerisinin önümüzdeki günlerde tekrar gündeme gelmesi bekleniyor.

QHA

http://qha.com.ua/tr/turk-dunyasi/azerbaycan-ve-ermenistan-bakanlari-karabag-i-gorustu/164766/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın