İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrikhanede kirli HDP tezgahı bozuldu

Türk-Ermeni toplumunun 10 yıldır beklediği patrik seçimine HDP’nin kirli eli bulaştı! Garo Paylan üzerinden patrikhaneyi ele geçirme ve Ermeni diasporası çizgisine çekme hamlesi boşa çıktı.

BÜLENT ŞANLIKAN

Kumkapı’daki Ermeni Patrikhanesi’ni seçime götürmek üzere 15 Mart 2017 tarihinde, Değabah (Patrik Kaymakamı) seçilen Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Başepiskopos Karekin Bekçiyan Türkiye’ye geldi. Bekçiyan’ın göreve başlamasının ardından cemaat 10 yıldır beklediği patrik seçimlerini yapabilecekti.

Diasporanın Paylan’ı 

Patrik seçimin nasıl yapılacağına ilişkin bir bakanlar kurulu talimatnamesi ve seçim takvimi bekleniyordu. Ancak Bekçiyan önderliğinde yürütülen patrik seçimlerinde oluşturulan Seçim Tertip Heyeti resmi makamlarca uygun bulunmadı. Kulislere göre, HDP’nin kurulmasında da büyük rol oynayan Garo Paylan ile ekibi seçimleri manipüle ederek etkilemeye çalıştı. Çünkü Paylan’ın amacı, süreci Ermenistan’ın istediği şekilde yönlendirmek. Paylan bir de seçimlerde patrik adayı olacağını açıklayan Ermenistan’ın Gugark Bölgesi’nin dini önderi Başepiskopos Sebuh Çulcuyan’ı destekledi. Diaspora’nın gözbebeği olan Çulcuyan, Ermeni Soykırımı iddialarının arkasında duran önemli isimlerden biri.

Cemaat baskı yaptı Ateşyan görevi bıraktı 

2008’de yakalandığı amansız hastalığın ardından görevini yerine getiremeyen II. Mesrob Mutafyan’ın yerine Aram Ateşyan Genel Patrik Vekili olarak 9 yıldır makama vekâlet ediyordu. Ateşyan, cemaatten gelen baskılar üzerine bu görevini bıraktığını ilan etmişti. Sürece göre, Türkiye’deki tüm Ermeni Kiliseleri’den delegeler seçildi. 81 delege seçimde yeni patriğin kim olacağına karar verecekti.

 

http://www.aksam.com.tr/guncel/patrikhanede-kirli-hdp-tezgahi-bozuldu/haber-697548

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın