İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP’li Garo Paylan Türkiye’nin S-400 almasına tepkili

Ermeni vekil neden rahatsız?

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan,  Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400’lere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE S-400 ALMASIN İSTİYOR

Türkiye’nin S-400 almasının yanlış olduğunu savunan HDP’li vekil, füzelerin kime karşı kullanılacağını merak ettiğini söyledi.

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadında yer alan Garo Paylan, konuyla ilgili şunları söyledi: “S-400 füzelerine milyarlarca dolar ödeyeceksiniz ya, gerçekten merak ediyorum, kime karşı alacaksınız bu S-400 füzelerini? Kim saldıracak bize? Kimde füze var ki bize saldırsın? Bugünlerdeki paranoya şu: NATO bize saldırdı, NATO tekrar bize saldırabilir. Müttefik olduğumuz bir kulübün bize saldırma meselesi, paranoyasıyla maalesef karşı karşıyayız.”

ERMENİ TERÖRİST VRAMYAN’I ÖVMÜŞTÜ

HDP’li Garo Paylan, Meclis-i Mebusan’nda görev yapmış ve daha sonra öldürüldüğü iddia edilen Ermeni kökenli milletvekilleriyle ilgili araştırma önergesinde Ermeni terörünün önde gelen isimlerinden Vramyan adlı teröristi övdü. Paylan hendek terörünün mucidi olan Vramyan adlı teröristi överken aslında neye ve kime hizmet ettiklerini de bir kez daha kanıtladı. Yeni Şafak’tan Hüseyin Likoğlu bugün yazısında Paylan’ın durumunu deşifre etti. İşte Likoğlu’nun o yazısı: HDP’li Garo Paylan, Meclis-i Mebusan’nda görev yapmış ve daha sonra öldürüldüğü iddia edilen Ermeni kökenli milletvekilleriyle ilgili araştırma önergesi verdi. Paylan, sözünü ettiği milletvekillerinin fotoğraflarını hem HDP’nin sıralarında sergiledi hem de Meclis kürsüsünde tek tek gösterdi.

400 ŞEHİDİMİZİN KATİLİ

Paylan’ın gösterdiği fotoğraflara tek tek baktım. Özellikle merak ettiğim bir isim vardı. İlk başta merak ettiğim ismi göremedim. Ama bir fotoğraf dikkatimi çekti. Fotoğrafta Onnik Tertsakyan yazıyordu. Gerekli araştırmadan sonra aradığım kişiyi buldum. Meğer Onnik, benim aradığım Arşak Vramyan’mış. Paylan niye herkesin bildiği Vramyan yerine Tertsakyan adını kullandı bilmiyorum ama Vramyan’ın kim olduğunu söyleyebilirim. Vramyan, Van ve bölgesinde milletvekili olduğu halde terör örgütü Taşnak’ın elebaşılığını yapmış. Elinde de 400 şehidimizin kanı var. Arşak Vramyan’ın kim olduğunu dönemin Van Valisi Cevdet Bey’den dinleyelim. Cevdet Bey, dönemin İçişleri Bakanı Talat Paşa’ya Van ve bölgesinde yaşanan Taşnak terörü ile ilgili bir rapor yazar. Raporda, Taşnak’ın liderlerinden yöntemlerine kadar bütün ayrıntılar yer alıyor.

GARO PAYLAN KİMDİR?

Ermeni asıllı bir ailenin çocuğu olan Garo Paylan 3 Ekim 1972 tarihinde İstanbul’da doğdu. İÜ. İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar yabancı okullarda yönetici olarak çalıştı. HDP’nin kurulmasında da büyük rol oynayan Paylan, partinin merkez yürütme kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

 

https://www.komplohaber.com/gundem/hdp-li-garo-paylan-turkiye-nin-s-400-almasina-tepkili-h33473.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın