İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belçika’da Türk milletvekiline Ermeni baskısı

Avrupa’nın çifte standardı bu kez Belçika’da hortladı. Ermeni iddialarını kabul etmesi için baskı yapılan Türk vekil, adaylıktan çekildi

Belçika’da hastane yönetim kurulu başkanlığına aday olan Türk milletvekiline, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını kabul etmesi için baskı yapıldı. Belçika’da Sosyalist Parti’nin Brüksel Bölge Milletvekili Şevket Temiz partisi tarafından Brugmann Üniversitesi Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına aday gösterildi. Ancak “Soykırım Suçlarının Engellenmesi ve İnkarcılığa karşı Belçika Kollektifi” adlı kuruluş, Brüksel Belediye Başkanı Philip Close’a mektup göndererek Temiz’in seçilmesinin “insani değerlere aykırı olacağını” savundu. Brugman Üniversitesi Hastanesi Doktorlar Heyeti Kurulu da asılsız iddiaları “şartsız” olarak kabul etmemesi durumunda Temiz’in adaylığını protesto edeceklerini açıkladı. Temiz’e aralarında Ermeni ve Süryani lobisinin de bulunduğu 7 dernek tarafından da aynı şekilde baskı yapıldı.

‘KAMUOYU ÖNÜNDE AÇIKLA’
Durumu Berlin’deki bir hastaneye Yahudi soykırımını tanımayan birinin atanmasıyla karşılaştırdıklarını belirten Temiz, bu nedenle Yahudi lobisinin de desteğini aldıklarını belirtti. Temiz, “Kamuoyu önünde şartsız, koşulsuz 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımam koşulu öne sürüldü. Bu baskının tamamıyla Türk olduğum için kurulduğunu fark ettikten sonra ben, partim ve diğer Türk arkadaşların yıpranmaması için adaylığımı açıklama yapmaksızın geri çektim” dedi.

https://www.sabah.com.tr/dunya/2017/11/08/belcikada-turk-milletvekiline-ermeni-baskisi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın