İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Maskeli Papaz’, ajan Brunson’un dostu çıktı

Hıristiyan olan Büyükşehir Belediyesi emeklisi K.Ö, İsevi Topluluklar Derneği’nin kilise diye kullandığı Karataş’taki merkezine gelenlerden birinin de Maskeli Beşler’de oynayan Melih Ekener olduğunu açıkladı. K.Ö, “Ekener papazlığa yükselmişti ve Brunson’un arkadaşıydı” dedi
Misyonerlerin, engelli kızının tedavisi için verdikleri kehanetlere kanarak eşi ve 5 çocuğuyla birlikte Hıristiyan olan İzmir Büyükşehir Belediyesi emeklisi K.Ö, İsevi Topluluklar Derneği’nin kilise olarak kullandığı Karataş’taki merkeziyle ilgili çarpıcı bilgiler vermeyi sürdürdü. İki gündür yayınlanan haberlerin ardından ailesinden bazı kişilerin kendisini tanıdığını ve destek verdiğini belirten K.Ö, ajan yuvası dediği Karataş’taki binada yaşananları şöyle anlattı:

UZUN TOPLANTILAR

Hafta içi bir gün ve pazarları çoluk çocuk Karataş Kilisesi’ne ayine gidiyorduk. Burada ayinlere sürekli yeni isimler geldiği gibi bu kişiler her hafta değişiyordu. İstanbul’dan ve yurtdışından sık sık misafirler gelerek ayinlere katılıyor ve toplantılar yapıyorlardı.

Gelenlerin içinde bana ilginç gelen iki isim vardı. Biri Gezi olayları destekçisi olan ve ardından yurtdışına kaçan ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora ile Maskeli Beşler filmlerinde başrolde oynayan Melih Ekener’di. O kadar yükselmiş ki bu kişi Pastör yani papaz olmuş. Bize vaazlar verip anlatımlar yapıyordu. Gezi terörizminin öncülerinden, adı ‘İngiliz’ Memet’e çıkan Mehmet Ali Alabora Londra’da yaşarken, arkadaşı Melih de Karataş Kilesi’nde Zekai Tanyar ve diğer papazlarla ayinlerden sonra uzun uzun toplantılar yapıyordu. Ayrıca şunu da iyi biliyorum: Maskeli Beşler’in Melih’i, darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanan ABD’li Papaz Andrew Brunson’la da iyi dosttu.

Özellikle Can abi diye hitap ettiğimiz ve Papaz Brunson’ın yakın arkadaşı ve doktoru John Fowler, Alsancak Angelikan Kilisesi müridi olmasına rağmen sürekli Karataş Kilisesi’ne gelip gidiyordu. Burada da çok sık zaman geçiriyor ve toplantılar yapıyordu. FETÖ soruşturması tutuklusu Papaz Brunson’la en az iki üç kere İstanbul’a gittiğimizde John Fowler de bize katılıyordu.

Artık bu rüyadan ailecek uyandık. Eşim de, ben de, kızlarım da… Zaten biz din değiştirdik. Ülkemizi vata nımızı değiştirmedik. Onların yolunun yol olmadığını ve bundan dönmemez gerektiğini farkettik. Bu yüzden Yeni Asır Haber Müdür Yardımcısı Fatih Şendil’e her şeyi anlatmayı ve olayları deşifre etmek istedik. Selçuk’daki Arvalya denilen bu tatil sitesinin, yani ajan yetiştirme merkezinin acilen kapanması ve bir daha orada misyonerlik yapılmaması en büyük arzumuzdur.

SÜREKLİ GELİYORLAR

Burası bir ajan yetiştirme merkezi. Bunların misyonerlikle ilgisi yok. Birinci amaçları Türkiye düşmanlığı, ikincisi para. Bunlar burada bizi kullanarak paralar aldığı gibi bu paraları ceplerine indirip, bir de ülkemizin kuyusunu kazmaya çalışıyorlar. Özellikle Amerika, İngiltere ve Güney Kore’den gelen pastörler buralarda bizlerle sohbet ediyorlar. Bizlere saçma sapan sorular soruyorlardı. Bizden ne bekliyorlarsa… Halkın nabzını öğrenmek istiyorlardı belki de.

Bunların adeta gözü dönmüş. Her din değiştiren insan için misyonerlik yaptıkları için para aldıklarına eminim. Benim kızımın çocuğu doğdu, torununu da al gel diye baskı yaptılar. Bunlar torunumu da tören düzenleyip vaftiz ettiler. Zekai Tanyar kızımı da vaftiz etti.

Biz din değiştirdik, ülkemizi vatanımızı toprağımızı asla değiştirmedik. Kalbimizde müslümanlık hep kaldı. Benim babam hacı. Zaten bilmeden vefaat etti. Bilse beni evlatlıktan çıkartırdı, buna eminim. Bu vatandan başka vatanımız yok. Biz Türk’üz, Türk doğduk, Türk öleceğiz. Bu benim, eşim ve çocuklarım için geçerli.

Şimdi bana daha çok cesaret geldi, sizlere anlattıkça cesaretleniyorum. Bundan sonra vatanım için bir şey söylerlerse onlara orada en ağır cevabı vereceğim.

FATİH ŞENDİL

https://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/10/22/maskeli-papaz-ajan-brunsonun-dostu-cikti

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın