İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MUSTAFA KEMAL DİYOR Kİ;

milli emelleri felce uğratmak, Yunan ve Ermeni emellerini ve vatanın bazı mühim parçalarını işgal gayelerini kolaylaştırmaktır.


Şadan Köse

Memleketimizin dört tarafı düşmanlarla çevrili olduğunu hep biliyoruz, biz Türklerden kuyruk acıları yüzünden bölmek parçalamak isteyen insanlar hep olmuş. Bu Türk tarihinin başlangıcından beri de devam ettiğini biliyoruz. Tarih boyunca bu düşmanlarımızın içimize fitne fesat soktuğunu ve içimizde kanı bozuk yaşayan insanların da olduğunu, bunları para vererek içimizde vatan hainliği yaptırdıklarını da biliyoruz. Bu durumda biz akıllı olmalıyız dış politikamız akılcı olmalı Mustafa Kemalin dediği gibi “YURTTA SULH CİHANDA SULH” prensibiyle politik siyaset yapmalıydık. Bunu yapabildik mi, yapabiliyor muyuz? Yapamadık yapamıyoruz.

Bu konuda Mustafa Kemal diyor ki; ”Şurası acıklı bir hareket olmak üzere arz edeyim ki, memleketimizde külliyetli( çok miktarda) ecnebi parası ve birçok propagandalar cereyan ediyor. Bundaki gaye pek aşikârdır ki, milli hareketi neticesiz bırakmak, milli emelleri felce uğratmak, Yunan ve Ermeni emellerini ve vatanın bazı mühim parçalarını işgal gayelerini kolaylaştırmaktır. Bununla beraber her devirde, her memlekette ve her zaman zuhur ettiği gibi bizde de kalp ve azabı zayıf, kavrayışsız insanlarla beraber vatansız ve aynı zamanda refah ve şahsi menfaatini vatan ve milletin zararında arayan adi kimseler de vardır. Şark işleri çevirmede ve zayıf noktaları arayıp bulmakta pek usta olan düşmanlarımız, memleketimizde bunu adeta bir teşkilat haline getirmişlerdir. Fakat mukaddesatını kurtarması gayesiyle çırpınan bütün millet, iş bu azim ve mücadele yolunda her türlü güçlükleri muhakkak ve mutlaka kırıp süpürecektir.”

Mustafa Kemal ATATÜRK 1919 (Türk Kültürü Dergisi 1971 )

http://www.hergunturk.com/ataturk-u-anlamak/mustafa-kemal-diyor-ki-h6384.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın