İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP’liler kiliseye…

Türkiye’den bahsediyorum ve “dini nikâh olmaz” diye ortalığı ayağa kaldıran CHP’lileri uyarıyorum. Dini nikâh var bu ülkede. Hem de herkesin gözünün önünde açıktan kıyılıyor. Kimse karışmıyor, engellemiyor. Ama siz haberiniz yok gibi davranıyorsunuz.

Kiliselerden bahsediyorum…

Oraya da bir el atsanıza!

İşiniz çok kolay. Yolu göstereyim size: Açın interneti, “kilise nikâhı için gerekli belgeleri” sorgulayın. Nasıl organize edildiği, ne şekilde kıyıldığı ve hangi belgelere ihtiyaç duyulduğu çıkacaktır önünüze.

İsterseniz bir kolaylık yapıp, ben sıralayayım:

1) Evlenmek için çiftlerden en az birinin İsa Mesih inanlısı, yani Hıristiyan olması gerekiyor.

Ancak, bunun da belgelenmesi lazım. Hıristiyan olan tarafın kilise görevlisine “vaftiz belgesini” ibraz etmesi şart.

2) Evlilik karma ise (taraflardan biri Hırıstiyan, diğeri değilse) bu evlilikten doğacak çocuğun Hıristiyan inancına göre yetişeceğine dair teminat isteniyor.

Çocuk daha doğmadan Hıristiyan inancına göre yetiştirilmesi hükme bağlanıyor. Yani kaçarı, göçeri yok. İlle de Hıristiyan olacak.

3) Bazı kiliseler, “evlilik kursları” düzenliyor. Evlenme arzusunu belirtenler, kilise çobanı tarafından kurslara tabi tutuluyor. Çiftlere evlendikten sonra nasıl imanlı yaşayacakları anlatılıyor.

Bir başka ifadeyle kıyılacak nikâh sonucu ortaya çıkacak evliliklerin hayat boyunca Hıristiyan inancına göre devam etmesi için baştan tedbir alınıyor.

Ey CHP’liler, işte “Laik Türkiye’de” bunlar yapılıyor.

Şimdi sormak istiyorum:

-Laikliğe uygun mu, yoksa aykırı mı bu?

Laikliğe aykırı ise, bugüne kadar neden sustunuz ve susmaya devam ediyorsunuz? Laikliğe uygunsa eğer, bu ülkede yaşayan Hıristiyanlara verilen bir hakkı, Müslümanlardan niçin esirgiyorsunuz?

HHH

TBMM’de müftülere nikâh kıyma yetkisini veren tasarıya şiddetle karşı çıktınız. “Anayasa’ya aykırı” olduğunu söylediniz…

Bolu Milletvekiliniz Tanju Özcan, bu düzenlemenin “dini nikâha” dönüşeceğini savundu. Bu yüzden kaygı duyduğunuzu anlattı.

İlgisi yok tabi. Çünkü tören camide değil, salonda yapılacak. Nikâhı kıyan müftülük görevlisi, belediye memurunun kullandığı kıyafeti giyecek. Dini bir tören yapılmayacak. Müftüler, kiliselerde olduğu gibi evlenenlerin dinini sorgulamayacak. Onlardan İslami taahhütler istemeyecek.

Amaç belli: Müftülükler devreye sokularak, daha fazla insanın resmi nikâha ulaşabilmesini sağlamak.

Öyle değil, ama bir an için öyle olsun, dediniz gerçekleşsin ve müftülüklerdeki törenler dini nikâha dönüşsün.

Makul bir gerekçe ortaya koyun: Bu sizi niye rahatsız ediyor? Sürekli olarak örnek gösterdiğiniz “Laik Avrupa’da” nikâhlar dini törenle kiliselerde kıyılınca oluyor da, Türkiye’de niye olmuyor? Orada laiklik zedelenmiyor da, bizde niçin laiklik hemen elden gidiyor?

Bitmedi, dahası var:

Türkiye’deki kiliselerin yaptıkları duyurularda bakın hangi ifade kullanılıyor:

“Dini nikâh yaptırmak için izlemeniz gereken yok…”

Yani, sizin “kaygı duyduğunuz”, bu yüzden ortalığı ayağa kaldırdığınız dini nikâh bu ülkede azınlıklar için uygulanıyor. Açıktan ilan da ediliyor.

Madem, ortada “kaygı duyduğunuz” bir durum var, onlara da iki laf etsenize. Hıristiyanlara ve kiliselere de tepki gösterip, savaş açsanıza!

Yapamazsınız değil mi?

Altını çizerek ve üzerine basa basa söylüyorum: Ağzınızı açıp tek kelime bile edemezsiniz. Haydi, biriniz çıkın ve iki laf edin de görelim. Önce, o çok güvendiğiniz Avrupa yerden yere vurur sizi.

Durum böyle olduğuna göre, derdiniz ne sizin? Müslümanlar mı batıyor hep sizin gözünüze? Sahi ne yapmak istiyorsunuz siz?

 

Emin Pazarcı / Akşam

http://www.aksam.com.tr/emin-pazarci/yazarlar/chpliler-kiliseye-c2/haber-670855

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın