İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni uzman: Türkiye’de 12 milyon kripto Ermeni yaşıyor

“Karabağ” komitesi üyesi, Ashot Manucharyan başta Kürdistan devleti kuruluşu olmak üzere bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Gazetecilerle görüşen Manucharyan “Bu agresif bölgede diğer devletlere karşı olan yeni bir devlet kuruluyor” ifadesini kullandı.

Bu kaosta İran-Türkiye-Rusya ittifağın oluşumuna dikkat çeken Manucharyan ittifak içinde de anlaşmazlıkların var olduğunu vurguladı.  Ermeni siyasetçiye göre bugün Türkiye ile İran’ın toprak bütünlüğüne olan tehdit ilk önce Rusya’yı tehlikeye soktuğu için bu ülkeler ittifak oluşturyor.

Kürdistan devletinin  kuruluşu Ermenistan’a olan etkisini değerlendiren Manucharyan yayımlanan “Her şey yıkılıyorsa, Türkiye de yıkılacak ve biz de topraklarımızı alacağız” iddialarının çok ilkel olduğunu vurguladı.

Bu bağlamda Manucharyan şu ifadelerini kaydetti: “Türkiye’nin yıkımı Ermenistan için bir felakete dönüşebilir, ki bir şey yıkmak için yakmak gerekiyor.”

Manucharyan, Türkiye’de yaşayan Ermeniler hakkında da konuşurken orada 12 milyon kripto Ermeninin yaşadığını söyledi. 12 milyon kripto Ermeniden 1 milyonunun Ermeni kimliğini kabul ettiğini dile getiren Manucharyan “Çoğu İslamlaştırılmıştır. Burada çok karmaşık tablo var. Bir kısmı zorla İslamlaştırıldı, Ermenilerin bir kısmı da gâvur olarak kabul ediliyor” ifadelerini kullandı. Uzman,Türkiye’de yaşayan Ermeniler kullanılabilieceğinden kaygı duyduğunu belirtti.

Burada büyük tehlikeler olduğunu ve Ermenistan’ın kendi amaçlarını ileri sürdürmek gerektiğini vurgulayan Manucharyan “Bizim amacımız ise tüm halkların barış içinde yaşamasıdır” ifadesinin altını çizdi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2017/10/02/Ermeni-uzman-Türkiye-12-milyon-kripto/113706

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın