İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hristiyan kadının bağımsız Kürdistan duası

Diyala’nın Hanekin ilçesinde yaşayan tek Hristiyan olan Meryem Mixayil, 25 Eylül’deki Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu için dua ettiğini söyledi.
Rudaw’da yer alan habere göre Kürdistan’daki referandum heyecanı Germiyan, Hanekin, Karatepe, Cebare ve Sadiye’de yaşayan vatandaşları da sardı. Halk, 25 Eylül’de yapılacak olan referandumda, Irak’tan ayrılmak için “Evet” oyu kullanacaklarını belirtiyor.

Hanekin’de yaşayan tek Hristiyan kadın Meryem Mixayil, referandumun başarıyla sonuçlanması için her gün dua ettiğini söyledi.

Bağdat’ta 1993 yılında yapılan Kongre Sarayı’nın inşasında ağabeyinin de işçi olarak çalıştığını dile getiren Meryem Mixayil, devrik lider Saddam Hüseyin’in oğlu Uday’ın, 25 Aralık’ta inşaatı ziyaret ettiği sırada ağabeyinin Kürt ve Hristiyan olduğunu öğrenince onu infaz ettiğini dile getirdi.

Halen ağabeyinin acısını içinde taşıyan Meryem, 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumunda “Evet” oyu kullanacağını ifade etti.

Meryem Mixayil, “Kürt, Arap, Türkmen, Hristiyan, Şii ve Sünnilere sesleniyorum. Oyunuzu Kürdistan’ın bağımsızlığına verin. Ağabeyimin Baasçılar tarafından öldürüldüğü günü asla unutamıyorum” dedi.

http://www.ilkehaber.com/haber/hristiyan-kadinin-bagimsiz-kurdistan-duasi-44699.htm

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın