İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ile Azerbaycan Dışişleri Bakanları Hamburg’da bir araya geldi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan ile Azerbaycan’lı mevkidaşı Elmar Memedyarov, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları İgor Popov, James Warlick ile Stefan Visconti’nin katılımıyla “3+2” formatta bir görüşme yaptı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Tigran Balayan, Twietter’de şu açıklamasını paylaştı:

“AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının inisiyatifi ile dün (8 Aralık’ta) Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları ile Minsk Grubu’nun üç eşbaşkanları, Hamburg’da bir araya geldi.”
Daha önce Ermenistan Dışışleri Bakanlığı, Edward Nalbandyan’ın, 23. AGİT Bakanlar Konseyi kapsamında eşbaşkanlar Popov, Warlick ve Visconti ile AGİT Başkanı’nın Özel Temsilcisi Anjey Kaspşik’le görüştüğünü bildirmişti. Edwad Nalbandyan, Viyana ile Sankt -Petersburg’ta cumhurbaşkanları seviyesinde elde edilen anlaşmaların yerine getirilmesinin Azerbaycan tarafından aylarca ertelendiğini ve böylece müzakere süreceinin ilerlemesine engel oluşturulduğunu dile getirmişti. Görüşmenin ardından eşbaşkanlar, konuyla ilgili ortak bir açıklama yapmıştı.
Aynı zamanda, Bakanlar Konseyi kapsamında Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin Dışişleri Bakanları Sergey Lavrov, John Kerry ile Jan-Marc Ayrault, Dağlık Karabağ meselesi ile ilgili ortak açıklama yapmıştı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.