İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB Konsey’i ve Ermenistan arasında Hava Ulaştırma Anlaşması müzakereleri başlıyor

AB Komisyonu ve Ermenistan arasında, Ermenistan’ın Avrupa ortak hava bölgesine katılımına yönlik Hava Ulaştırma Anlaşması müzakereleri başlıyor. Ermenistan Ulaştırma, İletişi ve Bilişim Teknolojileri bakanlığından NEWS.am’e verilen bilgiy göre Doğu Ortaklığı üyesi ülkeler devlet başkanlarının 2015 yılı Riga zirvesi, AB ve Ermenistan arasında havacılık alanındaki ilişkilerin gelişimi için dönüşümsel oldu. Özellikle Riga Bildirisi, Ermenistan’ın Ortak Hava Bölgesine katılımı hususunu perçinledi.

AB Konseyi, 1 Aralık’ta Ermenistan’la hava iletişimine yönelik Kapsamlı Sözleşme için müzakerelerinin başatılması kararını aldı.
Ermenistan Ulaştırma, İletişim ve Bilişim Teknoloileri bakanı Vahan Martirosyan kararı memnuniyetle karşılayarak, bunun AB düzeyinde öngörülen çok yönlü havacılık anlaşmasının imzalanması anlamında öemmli olduğunu belirtti. Bakanın ifadesiyle anlaşmanın imzalanması, 36 üye ülke havacılık piyasasına iki taraflı açık ve engelsiz giriş hakkı sağlayacak.
Müzakerelerin başlamasını, hava güvenliğinin regüle edildiği ortak alanının yaratılması ve Avrupa ortak hava bölgesinin uçuş güvenlik kıstaslarının uygulanmasına yönelik bir dizi yasal değişiklik takip edecek. Anlaşma aynı zamanda turizmin teşviki, ticaret ve iş dünyası temaslarının genişletilmesi, yabancı yatırımların cezbedilmesi ve taraflar arasında ekonomik ilişkilerin perçinlemesini hedeflemekte.
AB-Ermenistan Havacılık Anlaşması, yatay anlaşma olarak, AB ülkelerinin her biriyle yapılan müstakil anlaşmaların yerini alacak. Sonuçta AB ülkesinde tescilli herhangi bir havayolu firması, diğer bir AB ülkesinden ek izin almadan Ermenistan yönünde seferler gerçekleştirebilecek. Anlaşma, AB’de faaliyet gösteren Bütçe (low cost)  havayollarına Ermenistan’a engelsiz seferler yapabilmelerine de olanak sağlayacak.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.