İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora şikayetçi bilirkişi soykırımcı

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, Ermeni Diasporası’nın şikayeti üzerine hakim karşısına çıkıyor.  İlhan Aşkın 1 Haziran 2014 tarihinde, Hollanda’nın Almelo kentinde Ermeni Diasporası tarafından diktirilen sözde Ermeni soykırım anıtının açılışını protesto eylemindeki konuşmasından dolayı ifade vermeye çağrıldı. Aydınlık gazetesinden Derya Derviş’in haberine göre; 4 Ekim 2016 günü Almelo Savcılığı’na ifade veren Aşkın Hollanda Ceza Yasası’nın 137d 1. fıkrasına göre “ayrımcılık yapmak”, “halkı kin ve nefrete teşvik etmek” ile suçlandı. Tebligatta Aşkın’ın konuşmasındaki “Karabağ Ermeni işgaşcilerine mezar olacak” sözünden dolayı Ermeni diasporası tarafından şikayet edildiği bildirildi.

HOLLANDA İÇİN KRİTİK DAVA
Almelo Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 Aralık 1016 Salı günü saat 09.00 da hakim karşısına çıkacak olan İlhan Aşkın gazetemize yaptığı açıklamada, mahkemenin Ermeni tezlerini benimseyen Leiden Üniversitesi Türkoloji Bölümü Profosörü Erik Jan Zürcher’i bilirkişi atayarak taraflı davrandığını belirtti. Aşkın, “Oysa Hollanda Parlamentosu daha önce aldığı bir kararla ‘Sözde Ermeni soykırımı konusunun tarihçiler arasında tartışılması gereken bir konu olduğunu böyle bir konunun tartışılmasının parlamentoların görevi olmadığını’ belirtmişti. Parlamentodan karar çıkaramayan Ermeni Diasporası mahkeme kararına bel bağladı” dedi.
TÜRKLERİ DAVAYA ÇAĞIRIYORUZ
Perinçek-İsviçre davasına, Türkiye’yi desteklemek için Hollanda’daki dernek üyeleriyle birlikte Strasburg’a da giden Aşkın “Bu duruşma, Avrupa’da Karabağ meselesinin bir mahkeme karşısına çıkarılması bakımından büyük önem taşıyor” diyerek Avrupa’daki Türkleri bayraklarıyla mahkeme önüne çağırdı.
ulusalkanal.com.tr

Yorumlar kapatıldı.