İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan’da Papa Francesco ve Katolios Aram I buluşması

Vatikan’da bugün 11 Kasım’da Papa Francesco ve Katolios Aram I buluşması gerçekleşti. NEWS.am’in Kilikya Katolikosluğu Basın Servisinden edindiği bilgiye göre, Aram I buluşmada Yakındoğu’da yaşayan Hıristiyan toplulukların yaşadığı zorluklara değindi ve bu müşkül durumda kilisenin onların yanında olduğunu belirtti. Aram I Vatikan’a, Hıristiyan toplulukların haklarının korumasından ötürü teşekkür etti.

 Papa Francesco da Hıristiyan-İslam dinlerarası diyalog, Yakındoğuda Hıristiyan halkın korunmasının önemini belirtti ve Vatikan’a bu konuda destek olunmasından ötürü teşekkür etti.

Papa Francesco ve Katolikos Aram I, Lübnan cumhurbaşkanlığı seçimlerini teveccühle karşıladılar ve Lübnan’da yaşayan Hıristiyan ve İslam halkların barış içinde birarada varlığını sürdürmesinin önemini kaydettiler.

Buluşma sonunda Aram I, Papa Franceso’ya kısa bir süre önce yayımlanan Kilikya Yüksek Makamı Katolikosluğu kataloğu «The Armenian Catholicosate of Cilicia-History, Treasures, Mission»  serini armağan etti.

Ermenistandan haberler – NEWS.am
https://news.am/tur/news/356759.html

Yorumlar kapatıldı.