İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’nın Avignon kentinde «Missak Manouchian» büstü açıldı

Fransa’nın Avignon kenti Perdigie kasabası merkezindeki parkta, Ermeni Soykırımı Haçkarının yakınındaki bir alana 5 Kasım’da Fransız Direniş Hareketi savaşçısı, Fransa ulusal kahramanı, Fransız Legion d’Honneur niçanlı «Missak Manouchian»ın (1906-1944) büstünün açılış töreni gerçekleştirildi.

Törende Avignon Belediye Bşk. Cécile Helle, Ermenistan’ın Marsilya büyükelçisi Muşegh Lalayan, Avignon Ermeni-Fransız Kuruluşu Bşk. Véronique Bruna-Mardoyan, Fransa Ermenisi Eski Muharipler kuruluşu bşk., Albay Hovsep Hovsepyan, senatörler Claude Ot ve Alen Dyufo, milletvekilleri Michel-Furnie-Arman ve Julie Ober, büstün heykeltraşı Marcela Krats, yerel ve bölge yönetimi temsilcileri, Fransa Ermen kuruluşları başkanları, toplum ve siyaset çevrelerinden isimler, ruhaniler, birçok Fransa Ermenisi hazır bulundu.
Açılış töreni sonrasında Le Pandora Sinemasında Fransa Ermenisi film rejisörü Robert Guedikian’ın Manouchian ve muharip arkadaşlarını anlatan «Suç Ordusu» (L’Armée du Crime) )filminin gösterimi gerçekleştirildi.
Etkinlik yerel medyada geniş yankı buldu.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.