İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan: Azerbaycan, barışçı çözüm çabalarına ciddi darbe vuruyor

Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan 4 Kasım’da Berlin’de Friedrich Ebert Vakfında, Almanya Bundestag üyeleri, analist ve siyaset bilimcileriyle buluştu. Buluşmada Bundestag Başkan yardımcısı Edelgard Bulmahn da yer aldı. Ermenistan Dışişleri bakanı, Bundestag tarafından Ermeni Soykırımının tanıyan tasarının kabulünün önemini belirtti, Alman yasama organının ilkesel tutumunu yüksek takdir etti… Bakan Nalbandyan şunu vurguladı: ʺBenzeri provokatif ifadelerden biri bir hafta sonra Azerbaycan’da öngörülen geniş ölçekli tatbikatların yapılmasıdır; Bakü’nin açıkladığına göre burada Azerbaycan’ın hemen tüm silahlı kuvvetleri ve askeri donanımı yer alacak, bu Uluslararası Konvansiyonel Silahların Denetimine yönelik yükümlülüklerin kabaca ihlalidir. Azerbaycan yönetiminin AGİT Minsk Grubu eş başkanı ülkelerin sorunun kesinlikle barışçı çözümüne yönelik müzakere sürecinin ileri taşınması çağrılarına yanıtı budur ʺ.

****
Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan 4 Kasım’da Berlin’de Friedrich Ebert Vakfında, Almanya Bundestag üyeleri, analist ve siyaset bilimcileriyle buluştu. Buluşmada Bundestag Başkan yardımcısı Edelgard Bulmahn da yer aldı.
Ermenistan Dışişleri bakanı, Bundestag tarafından Ermeni Soykırımının tanıyan tasarının kabulünün önemini belirtti, Alman yasama organının ilkesel tutumunu yüksek takdir etti.
Buluşmada  Ermeni-Alman işbirliği ve bunun pekişmesi ve derinleşmesi perspektifleri irdelendi.
Nalbandyan, Ermenistan-AB ilişkilerine değindi.
Bakan Nalbandyan, Nisan’da Azerbaycan tarafından Karabağ’a karşı sebebiyet verilen aralarında uluslararası insancıl hukuku ayaklar altına alan ihlaller de olmak üzere geniş ölçekli askeri işlemlerin ayrıntıları, Azerbaycan agresyası sonrasında Viyana ve St. Petersburg’da gerçekleşen zirve sonuçları, Karabağ sorunu çözüm sürecinin ileriye taşınmasında eşdeğer koşullar yaratılması amacıyla Ermenistan ve AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı ülkelerin çabalarına değindi. Bakan Nalbandyan, bu vesileyle Azerbaycan’ın zirvelerde sağlanan mutabakatları gerçekleştirmekten imtina ettiği ve temas hattında gerilimi artırmaya devam ederek, sorunun barışçı çözümüne ciddi darbe vurduğunu belirtti.
Bakan Nalbandyan şunu vurguladı: ʺBenzeri provokatif ifadlerden biri bir hafta sonra Azerbaycan’da öngörülen geniş ölçekli tatbikatların yapılmasıdır; Bakü’nin açıkladığına göre burada Azerbaycan’ın hemen tüm silahlı kuvvetleri ve askeri donanımı yer alacak, bu Uluslararası Konvansiyonel Silahların Dentimine yönelik yükümlülüklerin kabaca ihlalidir. Azerbaycan yönetiminin AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı ülkelerin sorunun kesinlikle barışçı çözümüne yönelik müzakere sürecinin ileri taşınması çağrılarına yanıtı budurʺ.
Bakan Nalbandyan, Alman yasama organı temsilcileri ve uzmanlara Ermenistan’da süregiden reformlara ilişkin bilgi verdi, bu süreçte partnör ülkeler ve uluslararası kuruluşların desteğinin önemini vurrguladı.
Kimi acil bölgesel  soruna ve bunların çözüm olanaklarına değinildi.
Bakan Nalbandyan, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.