İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanı ve Gürcistan başbakanı geleceğin Dostluk Köprüsü çıkışındaydı

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Gürcistan başbakanı Georgi Kvirikaşvili 4 Kasım’da Debed nehri üzerinde geleceğin Dostluk Köprüsü şantiye alanını ziyaret ettiler. NEWS.am muhabirinin verdiği bilgiye göre 2017 ilk çeyreğinde İnşaat Anlaşmasının imzalanması, hazır köprününse 2018 yazı veya sonbaharında teslimi öngörülmekte. Ermenistan Ulaştırma, İletişim ve Bilişim Teknolojileri bakanı Vahan Martirosyan Ermenistan’ın İran ve Gürcistan’la ulaşım bağlarının gelişiminin önemini kaydetti.

Yeni köprü daha 1960’larda inşa edilen köprünün yerini alacak ve halihazırdaki yük nakil akışı kapasitsine yanıt verecek. Proje Ermenistan ve Gürcistan Hükümetlerinin eşfinansman payları da olmak üzere Ermenistan Hükümetinin aldığı krediyle karşılanmakta.

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakan yard. Genadi Arveladze, ülkesinin  hem doğudan batıya hem de kuzeyden güneye geniş ve elverişli  nakil koridoru için yol ağını modernize etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Martirosyan ve Arveladze, projenin iki komşu ülke ve halkların dostluğunun nişanı olarak sembolik  öneme sahip olduğunuifade ettiler.
Köprü inşasına ilişkin anlaşma Ermenistan ve Gürcistan hükümetlerince 2015’te imzalandı ve aynı yılın Haziran ayında yürürlüğe girdi.
Köprü, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) 10.3 milyon Avro’luk kredisiyle inşa edilmekte.
Taşeron firma ve teknik denetçinin seçimine ilişkin ihaleler ilan ediliş olup, EBRD dsteğinde Ermenstan ve Gürcistan hükümetlerince yapılmakta.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.