İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan: Ordu, Ermenistan ekonomisinin gelişim öncüsüne dönüşmeli

Savunma bakanı Vigen Sarkisyan şunları kaydetti: ʺ Ülkeye askerlik sanatı ve bilimi alanında yetkinleşmiş silahlı kuvvetler gerekli. Kamuoyunun güvenini kazanmış bir savunma sistemi gerekli… Silahlı kuvvetler temel insan hakları ve özgürlüklerinin korunmasını teminat altına almalı.Ülkenin barış ve güvenliğini ordu sağlamaktadır. Ancak bu amaçlar için büyük meblağlar harcanmaktadır. Öyle bir yönetim kültürü geliştirilmeli ki bu sadece tüketmeye değil, ülke gelişiminde öncülüğe olanak sağlasın.

***
Ordu, Ermenistan ekonomisinin gelişim ve inovasyon öncüsüne dönüşmeli. Beyan bugün 20 Ekim’de Meclis’te yeni Hükümet Programı görüşmelerindeki konuşmasıyla Savunma bakanı Vigen Sarkisyan’dan geldi.
Sarkisyan şunları kaydetti:
ʺ Ülkeye askerlik sanatı ve bilimi alanında yetkinleşmiş silahlı kuvvetler gerekli. Kamuoyunun güvenini kazanmış bir savunma sistemi gerekli.
Herkes ülkenin savunma kabiliyetine nasıl destek olabileceğini tasavvur etmeli. Sorunumuz bu ideolojiyi her bir Ermeni’ye ulaştırmaktır. Savunmayı ancak bu şekilde ülke sosyo-ekonomik gelişiminde hayata geçirebiliriz.
Silahlı kuvvetler temel insan hakları ve özgürlüklerinin korunmasını teminat altına almalı.
Ülkenin barış ve güvenliğini ordu sağlamaktadır. Ancak bu amaçlar için büyük meblağlar harcanmaktadır. Öyle bir yönetim kültürü geliştirilmeli ki bu sadece tüketmeye değil, ülke gelişiminde öncülüğe olanak sağlasın.
Son «ArmHiTec  Fuarı» ordunun ülkenin elektronik, optik, kibernetikte öncü geliştirici ve siparişçisi olabileceğini gösterdi. Sadece silahların modernizasyon ve askerlerimizin güvenliğini artırmayı değil aynı zamanda sipariş almak için çifte amaçlı veya sivil kullanım amaçlı ürünlerin üretimine yönelik koşullar yaratabilirizʺ.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.